Mşü’ye Ayrılan Kontenjanda Artış

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Muş Alparslan Üniversitesi’ne (MŞÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için 3 bin...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Muş Alparslan Üniversitesi’ne (MŞÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için 3 bin 100’ün üzerinde kontenjan ayırdı.

Konuyla ilgili makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 2011-2012 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yılsonunda yoğun katılımlı mezuniyet töreni ve bahar şenliği düzenlediklerini vurgulayan Rektör Nihat İnanç, 600’ün üzerinde öğrencinin mezun olduğunu kaydetti. Kendileri için işlerin yeni başladığını ifade eden Nihat İnanç; “Bir taraftan kampus alanımızdaki fiziksel mekanların tamamlanması veya yeni alanların inşaatlarına başlanması çalışmaları sürerken, diğer yandan da Eylül 2012 ile ilgili hesaplarımız devam ediyor. Bu açıdan ÖSYM tarafından taslak olarak kontenjanlar hazırlandı. Eylül 2012 itibariyle üniversitemize 3 bin 80 yeni öğrenci gelecek, ayrıca okul birincileri kontenjanı var. Bunlarla birlikte 3 bin 100’den fazla yeni kontenjanımız söz konusu. Bu Muş için büyük bir rakam. Geçen yıl bin 920 yeni kontenjan ilan etmiştik. Bu yıl 3 bin 100’den fazla yeni kontenjan ilan ediyoruz. Üniversitede çok orijinal ve yeni bölümler açtık. Özellikle Meslek Yüksekokulu bünyesinde çocuk gelişimi, yerel yönetimler, sağlık kurumları işletmeciliği gibi Türkiye’de yeni alanlarla ilgili bölümler açtık ve bu bölümlere geceli gündüzlü öğrenci alacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Mevcut öğrenci sayısının 3’te 2’sine yakın yeni öğrenci beklediklerinin altını çizen İnanç, “Aslında 2012 kontenjan ilanımız 3 bin 500’den fazla olacaktı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın, YÖK Başkanlığı’yla birlikte almış olduğu ortak karar sonucu eğitim fakültesindeki tüm ikinci öğretimler, yani gece öğretimleri kapatılmış oldu. Böyle olunca da bizim mevcut ikinci öğretime öğrenci almamız söz konusu olmayacak ve Eğitim Fakültesi bünyesinde biraz küçülme oldu. Toplamda baktığımızda geçen yıla oranla yüzde 50’den fazla büyüme oldu. Geçen yıl bin 920 kontenjan ilan ettik ve yüzde 92’den fazla doluluk oranına ulaşmıştık. Bu yıl ise sabit kontenjan 3 bin 80, okul birincileriyle birlikte 3 bin 100’den fazla kontenjan ilan edeceğiz. Neredeyse mevcut öğrenci sayımızın 3’te 2’sine yakın yeni öğrenci gelecek” diye konuştu.

5 ilçenin tamamında da yüksekokul kurulduğunu belirten İnanç, ilçelerden yer tahsisi yapılmadığı için öğrenci alamayacaklarını söyledi. İnanç; “Bizim sadece Malazgirt’te yüksekokulumuz vardı. Orada bölümlerimiz var, bu yıl bazı bölümlerin ikinci öğretimlerine de öğrenci alacağız. Biz ilçelerin tamamında programları açmak istedik. Hasköy, Varto, Bulanık ve Korkut ilçelerimizde biz senato kararımızı aldık. 25 Ocak 2012 tarihili senato kararımızı YÖK Başkanlığı’na sunduk. Bu dört ilçemizde 4 ayrı programın kurulmasıyla ilgili olarak karar aldık. İşletme yönetimi, bankacılık ve sigortacılık, büro yönetimi ve yönetici asistanı ile muhasebe ve vergi uygulamaları. Bu dört bölümün hem gece hem gündüz açılmasıyla ilgili olarak 25 Ocak 2012 tarihli senato kararımızı YÖK Başkanlığı’na sunduk. 29 Şubat 2012 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı’yla Hasköy’de ve 9 Mayıs 2012 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı’yla da Korkut, Bulanık ve Varto’da bu programlar kuruldu. Her dört ilçemizde de Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu programları var. Bu programların da gece gündüz 4’er tane bölümü var. Ancak bunlara öğrenci alamayacağız. Çünkü ilçelerden bize bina tahsisi yapılmadı. Böyle olunca bizim öğrenci kardeşlerimizi aldatma gibi şansımız olduğunu düşünmüyoruz. Onun için bu yıl bu bölümleri ilanda veremedik. Biz üniversite olarak bize düşeni yaptık, YÖK kendisine düşeni yaparak programların kurulma kararını aldı ama üçüncü paydaşımız olan ilgili ilçelerden bize fiziksel mekan tahsisi söz konusu olmadı. Bunlar olmadan ilan vermemiz, öğrenci almamız mümkün değil. Onlarla daha önce toplantı ve çok kısıtlı zamanımızın olduğunu söylememize rağmen bize herhangi bir şey bildirilmedi. Şu an için Muş’un tüm ilçelerinde meslek yüksekokulu kurulmuş oldu ama maalesef dördünde de sadece kağıt üzerinde kurulmuş oldu” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: