MTSO Başkanı Aşut: "Sürdürülebilir kalkınmanın anahtarıprojelerin bütün olarak ele alınmasında gizli"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, sürdürülebilir kalkınmanın anahtarının projelerin bütüncül olarak ele alınmasında gizli olduğunu belirtti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, sürdürülebilir kalkınmanın anahtarının projelerin bütüncül olarak ele alınmasında gizli olduğunu belirtti.

Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Oda olarak yürüttükleri projelerin meyvelerini verdiğini belirterek, Mersin'in Akdeniz havzasında önemli bir güç haline geldiğini ve oyuncu olarak değil, oyun kurucu olacağını kaydetti.

MTSO olarak kentin gelişmesindeki her konudan kendilerini sorumlu hissettiklerini, bu bilinç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aşut, "MTSO olarak birbirinden bağımsız gibi görünen konularda başlattığımız çalışmalar, bugün zincirin halkaları gibi birbirine eklenmektedir. Önümüzdeki süreçte projeleri tek tek değil, bir bütün olarak değerlendirmek zorundayız. Bir çiçekle bahar gelmeyeceğinin bilincindeyiz. Sadece Kruvazier Turizmi dersek başarılı olamayız. Yada sadece 'Lojistik' de dersek başarılı olamayız. Başarı için hedeflediğimiz tüm sektörleri birleştirerek, mantıklı bir kurgu ile birbirine entegre etmek mecburiyetindeyiz. Kruvaziyer kenti olmak istiyorsak, Akdeniz ticaretinde ve lojistiğinde söz sahibi olmak istiyorsak Akdeniz Liman Kentleri kongresine önem verilmek zorundadır. Burada Mersinli firmalarımızın temasları önemli fırsatlar yakalamalarını sağlayacaktır. Haziran ayında gerçekleştirilecek kongre ve ikili görüşmelere Mersinli firmalarımız mutlaka katılmalıdır. Biz MTSO olarak kongrede her yıl düzenlenmesine katkı verdiğimiz Off-Shore yarışlarını pazarlayacağız. Ayrıca Akdeniz Oyunları'na seyirci çekmek amacıyla Mersin'in kültür sermayesini pazarlayacağız, Fuar organizasyonlarımızı tanıtacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Mersin'in sürdürülebilir kalkınma hedefi için konulara bütüncül olarak yaklaştıklarını ifade eden Aşut, şu görüşlere yer verdi.

"MTSO olarak, üyelerimizin ve komitelerimizin görüşleri bu noktada bize önemli avantaj sağlamaktadır. Platformlarımız ise, komitelerin çalışmalarını bir üst düzeye çıkarıyor. Tüm bu koordineli çalışma Mersin'de oldukça önemli bir sinerji yaratıyor. Mersin gıda, tarım, turizm, lojistik ve sanayi yatırımlarında belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla yürümektedir. Yeni teşvik paketindeki geçmişe göre olumlu olan yeri ile hedef sektörlerinde daha da ileri gidecektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: