MTSO Başkanı Aşut'tan 23 Nisan mesajı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletine inanan

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletine inanan bir liderin ve o samimiyete inanan bin milletin neler yapabileceğini gösteren bir gün olduğunu bildirdi.

Aşut, yayınladığı mesajda, 23 Nisan'ın, binlerce yıllık Türkiye tarihinin Cumhuriyetle taçlandırılması olduğunu belirterek, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milleti için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

23 Nisan'ın, bu topraklarda yaşayan herkesin ruh birliği ile yüzlerce yılın oluşturduğu akrabalık ve kardeşlik bağlarıyla, mozaikten mermere dönüşen ayrılmaz yapısıyla egemenliğini kazandığı, vatanına sahip çıktığı gün olduğunu vurgulayan Aşut, 23 Nisan'ın dünyada çocuklara armağan edilen tek gün ve milli bayram olduğuna işaret ederek, Atatürk'ün "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" sözünü anımsatarak, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"23 Nisan, milletine inanan bir liderin ve vefakar atalarımızın bize armağan ettiği bir gündür. Derler ki, -diktatörler korku yaratır; liderler ise güven-. Milletine inanan bir liderin ve o samimiyete inanan bir milletin neler yapabileceğini gösteren bir gündür 23 Nisan. Ülkemiz demokrasisinin, bireyin merkeze alınmasının ilk adımlarının atıldığı, bugünkü sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmişliğimizin temelinin atıldığı gündür 23 Nisan. Artık bizden beklenen şey, büyük fedakarlıkla bu vatanı bize yurt yapanlara layık olmaktır. Bunun yolu ise geçmişimizi unutmamak ve bize emanet edilen değerleri geliştirerek geleceğe taşımaktır. Bu büyük günün emanet edildiği çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek asli görevimiz olmalıdır."

MTSO olarak, hedefe giden bu yolda daha çok çalışacaklarını ve öncü kurum olacaklarını belirten Aşut, "Bu anlamda, bugünü bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, birinci Meclisin tüm üyelerini, aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm Mersinliler'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gözlerinden öpüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: