Mtso Seçiminin 2 Şubat’ta Yapılacak Olması

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “MTSO seçiminde listede kadınları da görmek istiyoruz” dedi.AK...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “MTSO seçiminde listede kadınları da görmek istiyoruz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, 2 Şubat’ta yapılacak olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriyle ilgili soruları cevaplandırdı. Çalık, “Ben öncelikle bu sorunuza AK Parti Malatya Milletvekili olarak değil TSO’nun üyesi bir esnaf olarak cevap vermek istiyorum. Hepinizin malumları olduğu üzere TSO gerçekten sanayicilerimiz ve esnaflarımız için çok önemli görevleri ve sorumlulukları olan lokomotif kurumlarımızdan bir tanesi. 2 Şubatta bir seçim olacak. Bildiğiniz üzere seçimin kelime anlamı da tercih etmektir, seçmektir, bir konuda takdir hakkını kullanmaktır. Bu hakkı kullanırken de farklı alternatiflerin olması, çeşitliliğin artması beraberinde tatlı bir rekabeti doğuruyorsa, bunun beraberinde kaliteyi de getireceği muhakkaktır. Bildiğim kadarıyla 30 farklı grupta adaylar söz konusu. Bu gruplarda seçilecek arkadaşlarımızdan TSO meclisi teşekkül edecek, daha sonra meclisten bir yönetim kurulu belirlenecek, yönetim kurulu da TSO Başkanımızı seçecek” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“Özellikle TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için aday olan arkadaşlarımıza baktığımda hepsi gerek Malatya kamuoyumuzun gerekse de iş dünyamızın yakından tanıdığı, temsil ettikleri kurum ve kuruluşlarda sevilen sayılan değer gören itibar edilen mümtaz ağabeylerimizdir. Bu ağabeylerimiz arasında iş dünyamızın yapacağı tercih her ne olursa olsun beraberinde bir kaliteyi getireceğine inanıyorum. Böylesine önemli bir seçimde, bir milletvekili olarak bırakın taraf olmak, bu konuda bir işarette, yönlendirmede, telkinde bulunmam dahi söz konusu olamaz” diyen Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

Benim seçimle ilgili olarak aday ağabeylerimizden sadece olsa olsa naçizane iki isteğim olabilir. Bunlardan birincisi; seçimin nezaket içerisinde, centilmence, karşılıklı birbirimizin hak ve hukukuna saygı gösterilerek, sürecin adeta bir şenlik havasında yürütülmesidir. Projeler, vaatler yarışmalıdır. Sonuçta hepimiz Malatyalıyız, ya hısımız, ya akraba, ya komşu. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Yarın sonuç ne olursa olsun birbirimizin yüzüne bakamayacağımız, kardeşliğimize halel getirecek her türlü sözden, söylemden, davranıştan hususiyetle kaçınmamız, diğeri de Başkan adaylarımızın mutlak surette listelerinde kadınlarımıza da yer vermeleri. TSO Meclisinde ve Yönetim Kurulunda kadınlarımızı da görmek istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.

Reklam
Reklam

Ben bu seçimin Malatya’mız, hemşehrilerimiz, sanayicilerimiz, esnaflarımız ve adaylarımız hakkında hayırlı olması için dua ediyorum. Kazanan Malatya olsun, Sanayicimiz ve esnafımız olsun. Ben süreci aklıselimle, sağduyuyla, vakarla yürüten adaylarımıza teşekkür ediyor başarılar diliyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: