Mtso’da Devir-teslim Töreni

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) hafta sonu yapılan başkanlık seçiminin ardından bugün devir teslim...

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) hafta sonu yapılan başkanlık seçiminin ardından bugün devir teslim töreni yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanı Şihmus Sinecem, yönetim kurulu üyelerinin oy çokluğu ile seçmiş oldukları yeni başkanı Fesih Cengiz’e görevi teslim etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde konuşan eski başkan Şihmus Sinecem, oda seçiminin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, “Muş Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinden sonra çok güzel çalışmalar yaptık. 4 yıllık sürede yapılan çalışmalardan kamuoyunun da haberdar olduğunu biliyorsunuz. Demokratik seçimlerde demokrasi sürecinde yapılıyor. Tabi ki bu seçimler bir yarıştır, hizmet yarışıdır. Birlikte çalışıyoruz. Daha önce Fatih Cengiz meclis üyemizdi. Yeni dönemde de birlikte çalışacağız. Bundan sonraki amacımız da ilimize memleketimize hizmet etmektir. Uyum içerisinde çalışacağız. Başkanlık konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur, çok memnunuz. İnanıyoruz ki memleketimizin sorunlarını çok iyi değerlendireceğiz. Hem siyasi alanda hem de ekonomi alanında olsun bölgemiz çok hassas bir durumdadır. Şu an çok güzel bir ortam yakalamış durumdayız” dedi.

Reklam
Reklam

Projelerle faaliyetlere devam edeceklerini vurgulayan Sinecem, “Projelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Yeni yeni istihdam alanları oluşturup, yeni yeni eğitim alanları oluşturmak, yeni yeni alt yapı alanları oluşturmak için Muş’u geliştirmek için çalışmalarımız devam edecek. Tabi bunu bürokrasi ile birlikte Valilik ile Belediye ile diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte yapacağız. Meclis’e seçilen arkadaşlarımız dört dörtlük arkadaşlardır. Uyum içerisinde çok güzel hizmetler başaracaklardır. Çünkü bu arkadaşlar hizmet için gelmişlerdir. El birliği ile Muş’u bir yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“PROJELERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

MTSO’nun bir önceki yönetiminden kalan projeleri devam ettireceklerini kaydeden yeni başkan Fesih Cengiz ise , “Öncelikle başkanımızın bize devrettiği görevi layıkı ile yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Başkanımızın başlatmış olduğu projeleri kaldığı yerden devam ettirmek bizim görevimizdir. Zaten başkan ayrılmadı, başkanla birlikte aynı ekipte aynı yönetimde birlikteyiz. Öncelikle başkanlığı teklif ettim, ama kabul etmedi. Benim yönetim kurulumda beraber görev yapacağız. Sorunları tek tek önce arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle paylaşarak bir fikir birliği oluşturarak sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Muş’ta esnafların teminat sorunu yaşadığına vurgu yapan Cengiz, “Esnaflarımızın gerçekten ciddi sıkıntıları var. Bende esnafım, bir teminat mektubu almak için 250 kilometre yol gidip ya ihaleye yetişiyorum ya yetişmiyorum. Önce finansları çözeceğiz. Muş’un en büyük STK’sıyız sadece ekonomi sorumluluğumuz yok. Diğer sorunlarımız ve sorumluluklarımız da var. Muş’a layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Firmaların gelişip kalkınması için çalışma yapacaklarını vurgulayan Cengiz, “Kendi hedefimi söylüyorum. 50 milyon TL’lik 50 firmanın Muş’ta olmasını sağlayacağız. Benim hedefim bu. Bunu da kısa sürede gerçekleştireceğimizden şüpheniz olmasın. Kendi iş hayatımda da hep çıtam yukarı olmuş, inşallah bundan sonra da hedefimiz hep yukarıda olacak. 2013 yılı içerisinde olmazsa dahi 2014 yılında çok büyük sanayi kuruluşlarının Muş’ta faaliyete başlayacağını söyleyebilirim. Çimento fabrikası gibi, kireç fabrikası gibi, ayçiçeği, salça fabrikası gibi birçok sanayi kuruluşu Muş’ta faaliyete geçecek. Bunları size şimdiden taahhüt ediyoruz. Bizim seçilen 11 meclis üyemiz kendi dalında en iyi işadamlarıdır. Bütün arkadaşlarımız kendi alanında iş hayatında gelebildikleri noktaya gelmişler. Bundan sonra tek dertleri Muş’a hizmet etmektir. Allah bizi size karşı mahcup etmesin. Şihmus Sinecem’in tecrübelerinden faydalanacağız. Muhalefet olduğum halde Başkanımızın yapmış olduğu birçok çalışmayı alkışlamışım. Kurs açılması gerekiyorsa kurs açacağız, yurt dışı gezi programı düzenlenecekse yurt dışına gezi programı düzenleyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: