MTTB İl Başkanı Tanas: "Arakan'da Yaşanan Olaylarla,dünyanın Göz Önünde Soykırım Işleniyor"

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Erzurum İl Başkanı Nuh Tanas Karagöl, Arakan'da yaşanan olaylarla, dünyanın göz önünde soykırım işlendiğini ifade

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Erzurum İl Başkanı Nuh Tanas Karagöl, Arakan'da yaşanan olaylarla, dünyanın göz önünde soykırım işlendiğini ifade etti.

Karagöl, Lalapaşa Camisi önünde yaptığı basın açıklamasında, Müslümanların dünyanın bir çok yerinde zulme uğradığını söyledi.

Karagöl, zulme karşı tepkilerini dile getireceklerini belirterek, şunları söyledi:

" Arakan'da yaşanan olaylarda artık bıçak kemiğe dayanmıştır, artık susmak dilsiz şeytan olmaktan ziyade şeytanlığın ta kendisidir, Arakanlı olmak, Filistinli, Suriyeli, Iraklı, Doğu Türkistanlı, Bosnalı, Çeçenyalı, Keşmirli, Afganistanlı hatta Müslüman olmak zulme uğramaya, hunharca katledilmeye yetiyor da artıyor bile. Nedir bu İslam coğrafyasının günahı, neden fakirlik, işkence, ötekileştirme ve ölümler burada yaşanıyor- ve en vahim olan durum ise, bizler neden insanlık dışı bir şekilde Müslümanlara saldıran bütün bu saldırganlara dur diyemiyoruz. Arakan'da yaşanan olaylarla, dünyanın göz önünde soykırım işleniyor."

Reklam
Reklam

Karagöl, Arakan'a giderek, oradaki Müslümanlara destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Gamze İspirli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: