MTTB’den imza kampanyasına destek

Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"na bir destek de Milli Türk Talebe Birliği’nden geldi.

Bu gün PTT meydanında toplanan Milli Türk Talebe Birliği Elazığ Şubesi üyeleri kampanyaya destek amacıyla bir basın açıklaması yaptı

Milli Türk Talebe Birliği ( MTTB ) adına konuşan Elazığ Şube Başkanı Atilla KOÇKAYA; Memur-Sen'in başlatmış olduğu kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyasına Milli Türk Talebe Birliği ELAZIĞ olarak destek vermek için postane meydanında bulunmaktayız. Sözlerimize Yüce Rabbimizin kelamı olan Kuran-i Kerim'den bir ayetle başladık ve Kuran-i Kerim'de örtünmeyle ilgili ayetlerle devam etmek istiyoruz;

Reklam
Reklam

"Ve mümin kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey müminler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz." (Nur suresi, 31 Ayet)

Baş örtüsüyle ilgili Peygamber efendimizin sözlerini hatırlatan Koçkaya, Efendimiz; "Allah'a ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik çağına varınca yüzü ve elleri dışında herhangi bir yerini açması helal değildir." buyurmuştur.

Reklam
Reklam

Allah (c.c) bize Müslüman bir ülkede yaşamayı, ezanla büyümeyi ve Allah'a ve Peygamberine inanan insanlarla olmayı nasip etmiştir. Binlerce yıl Allah(c.c) katındaki tek din olan, İslam sancaktarlığını yapmayı nasip etmiştir. Yeri geldiğinde haçlı seferlerine karşı binlerce gencimiz gözünü kırpmadan Allah (c.c) için ölüme koşmuştur. Yeri gelmiş bu millet, Kahramanmaraş'ta 3 Müslüman kadına Fransız-Ermeni lejyonerleri tarafından "Burası artık Müslüman memleketi değildir! Fransız kanun ve kurallarına göre başörtüsüyle gezilemez!" deyip hanim bacılarımızın başörtüleri zorla açmak istenirken, Sütçü imam'ın mermileriyle karşı koymuştur. Bugün burada ya Sütçü imam olup, imzalarımızla destek verecez ya da Fransız lejyoner gibi "burası artik Müslüman memleketi değil!" söylemiyle destek vermeden çekip gidecez.

Bu yüzden Elazığ MTTB olarak, tüm Elazığ halkından buraya gelip veya internet üzerinden online imza kampanyasına katılıp, Hepimiz Sütçü imamız anlayışıyla destek olmanızı rica ediyoruz. Ayrıca MEMUR-SEN'e bu çalışmasından dolayı Elazığ MTTB adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: