Muammer Usta: Çok Yüklü Miktarda Sıcak Paraya Ihtiyaç Var

Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Muammer Usta, kulübün çok yüksek miktarda sıcak paraya ihtiyacı olduğunu belirterek,...

Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Muammer Usta, kulübün çok yüksek miktarda sıcak paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu para bulunmadığı sürece başka hiçbir konuşacak konumuz yoktur. Bunları herkesin bilmesi lazım.” dedi.

Usta, Zorlu Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor’un büyüklüğüne yaraşır şekilde en kısa sürede en iyi yerlere gelebilmesi için zaman kaybına tahammülünün olmadığını vurguladı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivasspor maçında alınan 6-0’lık galibiyet ve turdan dolayı teknik heyet ve futbolcuları tebrik eden başkan adayı, Trabzonspor’un sezonun diğer maçlarının aksine dün yeni bir mesaj verdiğini belirtti. Usta, futbolcuların sezon sonunu kadar oynanacak maçlarda teknik ekipleri ve kendilerinin takiplerinde olduğunun da bilinmesini istedi.

Reklam
Reklam

Kulübün ekonomik yapısıyla ilgili yetkililerden bilgi aldığını ifade eden Muammer Usta, ilginç açıklamalarda bulundu. Ekonomik sorunlar aşılmadan başka şeylerin konuşulmasının da anlamsız olacağını savunan Usta, “Seçimlerin ardından göreve gelecek olan her kim ise bilsinler ki, Trabzonspor’un çok yüksek miktarda sıcak paraya ihtiyacı var. Bu para bulunmadığı sürece başka hiçbir konuşacak konumuz yoktur. Bunları herkesin bilmesi lazım. ‘Biz göreve gelirsek çok iyi yönetiriz, oranın kendi kaynakları yeter’ diyenlere de sesleniyorum; bir santimetre yol alamazsınız, hiç kimse alamaz. Çünkü Trabzonspor’un kendi kaynakları şu dakikada da dahil olmak üzere ekonomik olarak 2-3 gün daha taşıyacak durumu yok. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız ekonomik anlamda genel kurula kadar birşekilde taşıyabilmek için olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Ancak Trabzonspor’un şuanda hiçbir bankadan kullanılabilecek bir kuruş limiti yoktur. Bir kuruşluk kullanabileceği ekstra geliri de yoktur, hepsi temlik altındadır. Ben de dünyanın en iyi yönetici olayım, Trabzonspor’u da delege teveccühü ile ayın 26’sında bana teslim etsin, 27’sinde Trabzonspor’un kendi kaynakları ile manevra kabiliyetini elde edeceği bir lirası yoktur. Bunu herkese duyuruyorum.” dedi. Usta, kulübün bu ekonomik sorunlarının çözümüne ilişkin projelerini de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kendi dönemlerinde Trabzonspor’a başkan ve yönetici olmanın, Trabzonspor formasını giymenin ve teknik adam olmanın mangal gibi bir yürek gerektireceğini kaydeden başkan adayı, başarısızlığa tahammülsüz bir organizasyon peşinde olduklarına işaret etti. Usta, terinin son damlasına kadar Trabzonspor’un sportif başarılana yolculuk yapmayacak hiç kimsenin de bu formayı taşıyamayacağını belirtti. Usta, nasıl bir Trabzonspor hayat etikleriyle ilgili de şunları söyledi:
“Başta ben olmak üzere yönetim kurulundaki hiçbir arkadaşım, hiçbir futbolcuyla ilgili yorum yapmayacak. Bizim asla ve asla derdimiz futbolcu olmayacak. Bizim muhatabımız teknik heyettir, onların muhatabı da oyunculardır. Trabzonspor’da oyuncaların içine karışan, iyi kötü notu veren başkanlık dönemi bizimle birilikte sona erecektir. Biz şampiyonlukta her zaman zirvede olan, Avrupa Liglerinde ve Şampiyonlar Ligi’nde her zaman varolacak bir Trabzonspor peşineyiz. O nedenle teknik adamlarımızın ‘bu takımın şuna ihtiyacı var’ dediği ve bu konuda bizi de ikna ettiği hangi oyuncu lazımsa o oyuncu Trabzonspor’a gelecek.”

Reklam
Reklam

Trabzonspor’un ekonomik ve kulüp yapılanmasıyla ilgili sorunları olduğunu anlatan Muammer Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama bizim artık sportif anlamda başarısızlığa tahammülümüz kalmadı. Ve herke biliyor ki, bu işe soyunanlar Trabzonspor’un kulüp yapısını, ekonomik durumu ayrı değerlendirmek durumundadır. Ama Trabzonspor zirvede de olmak zorundadır. İşte biz bunun için bu işe soyunduk.”
Usta, oyuncuları takip eden teknik ekipten kastının teknik direktör Ertuğrul Sağlam mı ? olduğu sorusuna, “Öyle bir şey yok. Teknik direktör ayrı, teknik ekip ayrıdır. Ben teknik ekipten bahsediyorum. Bütün kulüplerin teknik ekipleri vardır.” cevabını verdi. Usta, bir başka soru üzerine de Trabzonspor’un ihtiyacı olan sıcak paranın 25 milyon Euro civarında olduğunu savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: