"Mübadelenin 90. Yılı" Sergisi

Bursa ve Mudanya'nın işgalinden mübadeleye kadar geçen döneme ait 170 fotoğraftan oluşan "Mübadelenin 90. Yılı" adlı fotoğraf sergisi, Mudanya'daki Uğur

Bursa ve Mudanya'nın işgalinden mübadeleye kadar geçen döneme ait 170 fotoğraftan oluşan "Mübadelenin 90. Yılı" adlı fotoğraf sergisi, Mudanya'daki Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açıldı.

Mudanya Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Eski Bursalılar Çalışma Grubu ve Mudanya Kent Konseyi'nin katkılarıyla düzenlenen ve Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik tarafından açılan sergide, 170 fotoğraf yer alıyor.

Eski Bursalılar Çalışma Grubu Başkanı Hürol Işın, eski Bursalılardan oluşan, birbirleriyle konuşan ve haberleşen yaklaşık 15 bin kişilik faal bir topluluk olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Işın, 1,5 aydır yaptıkları çalışmaların ürünü olan bu sergide, geleceğe faydalı bir miras bırakabilmek için bir arada olduklarını vurgulayarak, eski Bursa fotoğraflarının paylaşımıyla kentin tarihine unutulmaz katkı yaparak büyüyeceklerini kaydetti.

Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi ile Yunan Yorgos Kotzaeridis'in arşivinden 1920 yılında İngiliz ve Yunan savaş gemilerinden Mudanya'ya top atışıyla başlayan, ilçenin ve Bursa'nın işgaliyle devam eden süreçte çekilen fotoğraflardan oluşan sergide ayrıca mübadelede göç eden Rumlar ile Batı Trakya'dan Mudanya'ya gelen Türklerin fotoğrafları da yer alıyor.

Sergi, 10 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Muhabir: Ömer Bilik / Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: