Mübadillerden Esnafa Tarihi Belge

Mudanya’da 1935 yılında bir değirmenin taşının değiştirilerek açılışına izin veren Resicümhur Kemal Atatürk ve Başvekil...

Mudanya’da 1935 yılında bir değirmenin taşının değiştirilerek açılışına izin veren Resicümhur Kemal Atatürk ve Başvekil İsmet İnönü imzalı tezkerenin orijinali Lozan Mübadilleri Derneği’nce Mudanya Esnaf Odası’na teslim edildi.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Hüseyin Türker ve dernek üyelerinin uzun süren araştırmalar sonucu Başbakanlık devlet arşivlerinden çıkarttığı belgede, “Mudanya’da Nebi oğlu Cemal’e ait yağhane içinde bulunan eleksiz ve valssiz un değirmeninin, 2643 sayılı kanunun 5 inci maddesine göre taşını değiştirmek sureti ile açılmasına izin verilmesi; Maliye vekilliğinin 26/09/1935 tarih ve 22381/131 sayılı tezkeresi üzerine icra vekilleri heyetince 30/09/1935 de onanmıştır” deniliyor. Belge Resicümhur Atatürk ve Başvekil İsmet İnönü tarafında imzalanmış.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Türker, “Mudanyalı bir esnafımız ait tarihi belgeyi devlet arşivlerinden çıkarttık. Belgeyi gerçek yeri olan esnaf odamıza teslim ettik. Bu belgenin odamızda teşhir edilmesini istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz