Mübarek yandaşları geri püskürtülüyor

Hüsnü Mübarek karşıtı protestocular dün Kahire'de Tahrir Meydanı'nı basan hükümet taraftarlarını geri püskürtmeye başladı. Çatışmalar devam ederken, İskenderiye'de çok sayıda mahallede asayişin çöktüğü haberleri geliyor.

Kahire'de hükümet karşıtı protestocular, Cumhurbaşkanı Mübarek taraftarlarını şiddet olaylarının merkezinde yer alan Tahrir Meydanı'nın çevresindeki bazı sokaklardan geri püskürttü.

Taraflar birbirine taş atarken, yer yer silah sesleri de duyuluyor.

Mübarek karşıtlarını protestoculardan ayrı tutmaya çalışan Mısır ordusu birliklerinin iki kalabalık grubu kontrol altında tutmakta başarılı olamadığı anlaşılıyor.

Çatışmalar devam ederken Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, Mübarek'in oğlu Cemal'in gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Salı günü televizyona çıkan Hüsnü Mübarek, Eylül ayındaki seçimlerde cumhurbaşkanlığı görevini bırakacağını söylemiş, fakat oğlunun siyasi geleceğine ilişkin bir yorum yapmamıştı.

Yakın zaman öncesine kadar Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal'i kendi yerine geçmeye hazırladığı görüşü hakimdi.

Televizyondan özür Bugün aynı zamanda Mısır Başbakanı Ahmed Şefik, dün Kahire'nin merkezinde patlak veren ve en az 5 kişinin ölümüne yol açan şiddet olaylarından dolayı televizyondan halka seslenerek eşi benzeri görülmedik bir özür açıklaması yaptı.

Soruşturma sözü veren Ahmed Şefik, ölümlere sebep olanların sorumluluların cezalandırılacağını söyledi.

Kahire'nin merkezinde Cumhurbaşkanı Mübarek'in istifasını talep eden protestocuların üssü haline gelen Tahrir Meydanı'na dün Mübarek yandaşlarının girmesi ardından iki taraf arasında çatışmalar yaşanıyor.

Hükümet, Mübarek yanlılarını protestocuların üzerine yürümeleri için seferber ettikleri suçlamasını reddediyor.

Öte yandan yabancı gazetecilere yönelik saldırıların arttığı haberleri geliyor. .

Reklam
Reklam

İnsan hakları savunucuları, saldırıların yetkililer tarafından yönlendirildiğini öne sürüyor.

Tahrir Meydanı'nda yaralananlar, yakınında kurulu sahra hastanelerinde ilk yardım görüyor.

İskenderiye'de asayiş alarm veriyor Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de de gerginlik yüksek. Kentin en büyük alışveriş merkezlerinden biri yağmacılar tarafından boşaltıldı.

Alışveriş merkezinin önüne mevzilenen tanklar giriş çıkışları durdurmuş bulunuyor.

Yağma olaylarına karşı sivillerden oluşan mahalle korucularıyla ilgili ciddi şiddet olayları haberleri de geliyor.

Bir olay sırasında, önce dövülen, sonra halıya sarılan bir adam, yüksek bir apartmanın tepesinden bırakılarak öldürüldü.

İskenderiye'deki BBC muhabiri, kentin bir çok mahallesinde asayişin tamamen çöktüğü görüşünün hakim olduğunu söylüyor.