"Mücadelenin ilk meyvesini aldık"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, 2005 Formula 1 yarışları için İstanbul'u seçilmesinin ülke ekonomisi ve turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Uluslararası Formula 1 Organizasyonu (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone 2005 Formula 1 yarışları için İstanbul'u seçtiğini açıklamasının ardırdan İHA'ya değerlendirmede bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, 2005 Formula 1 yarışları için İstanbul'u seçilmesinin ülke ekonomisi ve turizmi için büyük önem taşıdığını söyledi. Yıldırım, 300 bin üyemizin desteği ile İTO olarak 3 aydır bu konu üzerinde çalışıyorduk. Yer tespiti, proje ve finansman konusunda İstanbul valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile organize halindeydik. Bu müjdeli haberden sonra irtibatımız kuvvetlenerek sürecek. Çünkü biz İstanbul'un Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak görüyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Formula 1'in sadece İstanbul'a faydasının olmayacağını ifade eden Yıldırım, "Fayda karşılıklı olacak. Otel zincirleri,alışveriş merkezleri yanında atıl durumdaki mekanların da kullanımı imkanı doğuyor" diye konuştu.

Pist yeri olarak Kurt Köy'ü tercih etme sebebini de anlatan Yıldırım," Sabiha Gökçen Havaalanının bu bölgeye yakınlığı ve uluslararası standartlara uygun olması önemli bir avantaj. Ana yollar yanında bağlantı yolları ve alt yapı hizmetlerinin Belirlenen plan ve takvim çerçevesinde hazırlanacağını düşünüyorum. Hemen kollarımızı sıvıyoruz" diye konuştu.

Organizasyonun 300 milyon dolarlık bir yatırımı kapsadığını ifade eden Mehmet Yıldırım, sadece Formula 1 için öngörülen payın 60 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.