Mucitler sınır tanımıyor

Fransa’nın başkenti Paris'te yaşayan Bahri Cesur'un, çamaşır makinesi motoru, elektrik süpürgesi güç ünitesi ve akü bağlayarak yaptığı araç görenleri şaşkına çeviriyor

Çamaşır makinesi ve buzdolabı tamircisi olan Cesur, araç projesine bir arkadaşıyla girdiği iddia üzerine başladı.Yaklaşık 100 avroya satın aldığı çalışır durumdaki mikro aracın motorunu sökerek yerine çamaşır makinesi motoru taktığını ve gaz pedalı için de elektrik süpürgesinin güç ünitesini kullandığını belirten Bahri Cesur, tam dolu akülerle iki saate yakın yol gidebildiğini söylüyor.

Reklam
Reklam

Cesur, hem arkadaşıyla girdiği kebap iddiasını kazanmak hem de boş zamanlarını değerlendirmek için 22 yaşındaki oğluyla aracı yaptığını kaydetti. Azami hız sınırı olan 45 kilometreye ulaşabilen aracı bitirdikten sonra internette görüntülerini yayımladığını ve kısa zamanda birçok olumlu tepki aldığını aktaran Cesur, özellikle yürüme engelli bir Fransız’ın “Bu tür araçlar bizi daha özgür yapabilir" mesajının kendisini oldukça duygulandırdığını belirtiyor.


Oturduğu mahallede boş zamanlarında, övündüğü icadıyla dolaştığını anlatan Cesur, görenlerin kendisini hayranlık ve şaşkınlıkla izlediğini dile getiriyor.

Sadece arabanın gövdesi için para harcadığını, geri kalan malzemeyi hurda parçalarından toparladığını ifade eden Cesur, "Ben basit bir tamirciyim ama böyle bir arabayı bu kadar ucuza yapabiliyorum. Araba firmaları ve mühendisler neden bu tür arabalar yapıp ucuza satmaz" diyerek otomobil üreticilerinin elde ettiği yüksek karlara göndermede bulunuyor.


Cesur, Türkiye'nin elektrikli araç üreterek dünyaya satabilecek güçte olduğuna inandığını vurgulayarak, "Türkiye’nin bu konuda iyi yerlere gelmesini istiyorum" diyor.

Reklam
Reklam

Aracını daha da geliştirmek istediğini söyleyen Cesur, şu an ise, hareket halindeyken aracın önüne ve çeşitli yerlerine konulacak pervaneler ve ek aksamlarla aracın kendini şarj edebilme özelliği üzerinde çalışıyor. Türk mucit, böylelikle aracın sürüş süresini 3 saate çıkarmayı hedefliyor.


Fantastik film klasiği Batman’in kullandığı Batmobile gerçek oldu. ABD’li Casey Putsch, otomobilin kopyasını tasarladı.


Dünyanın ilk jet türbin motorlu Otomobilinin trafiğe çıkış onayını da alan Putsch’ın Batmobile’i saatte maksimum 250 kilometre hızla gidiyor.


Casey bu aracı bir araya getirebilmek için 5 ay uğraştığını söyledi.




İngiliz mühendis Charles Samuel Greenwood, 40 yıllık uğraşın ardından ‘The HumanCar-İmagine PS’ adını verdiği insan gücüyle hereket eden otomobil üretti.


Hem elektrikli bir motor, hem de pedal çevirerek güç üretebilecek bir sisteme sahip olan araç, direksiyon yerine vücudun yöneldiği yöne göre sağa ya da sola gidiyor.


4 kişinin binebildiği, ellerin demir tutma yerlerine tutunup bu demirlerin hareketiyle çalışan araba, düz bir alanda en fazla saatte 96 km'ye ulaşabilirken, yokuş tırmanışında satte 48 km hıza kadar çıkabiliyor. Sistem, biraz kürek çekmeyi andırıyor.

Reklam
Reklam

Yalnızca insan gücüyle çalışan bu arabada, bir adet elektrik motoru bulunuyor ve şarj olarak hareketi sağlıyor.Yönlendirme mekanizmasının direksiyon olamayan otomobilin, daha çok vücudun yöneldiği yöne göre sağa ya da sola gideceği belirtiliyor.


İnsan gücüyle çalışan otomobilin önümüzdeki yıl seri üretime geçmesi bekleniyor


Çinli grafik tasarımcısı Gao Hanjie evinin bahçesinde kendi helikopterini inşa etmek için kolları sıvadı.


Tasarımı ve tüm aksesuarlarıyla kendi helikopterini imal edip, uçan ilk insan unvanını alacak. Çinli grafik tasarımcısının helikopterinin uzunluğu 6 metre.


Porsche'un son model otomobili Porsche 911 GT3 RS'i kullanmak isteyen, ancak 150 bin dolarlık fiyat etiketi nedeniyle bu imkanı bulunmayan bir mühendis, çözümü kendi Porsche'unu yapmakta buldu. Otomobiller üzerindeki teknik bilgisinden de faydalanarak koli bandı, karton, alüminyum folyo, el feneri ve streçten faydalanan mühendis, sonunda kendi Porsche'unu yapmayı başardı.


Çinli amatör mucit Tao Xiangli evyapımı denizaltısını Pekin'deki bir gölde başarıyla denedi.

Reklam
Reklam

Rusya’nın St. Petersburg kentinden bir adam denizaltıyı kendisi yaptı ve resmi olarak kaydını yaptırdı. Denizaltı St. Petersburg ile Helsinki arasındaki yolculuğu hiç su üstüne çıkmadan yapabiliyor.


Rusya’nın en küçük denizaltısının maksimum hızı saatte 4 deniz mili.


Yozgat'ın Kadışehri İlçesi'nde yaşayan 36 yaşındaki Ahmet Ardıç, kendi otomobilini üretti. Ardıç, atölyesinde 4 ayda imal ettiği "Şimendifer" adlı otomobiliyle komşularını da gezdiriyor. 2 bin YTL'ye malolan otomobil LPG ile çalışıyor. Ardıç "Otomobilin hararetini, bacaklarıma gelen sıcaklıktan, ne kadar hız yaptığımı ise rüzgardan tahmin edebiliyorum" diyor.


Çin'in Tangshan kentinde yaşayan iki yarış tutkunu çiftçi, eski yemek kapları, bisiklet parçaları ve demir kapı gibi hurdalardan Formula 1 otomobili yaptı. 'Brother' adı verilen araç gerçeklerini aratmıyor.


Formula1 fanatiği olan Zhao Xiushun ve Zhao Baoguo kardeşler, aracı tamamen çiftliklerde bulunan eski parçalardan 20 yıllık bir çalışmayla yaptıklarını ifada etti.