'Mucize çocuğa' acı haber verildi

Libya’daki uçak kazasından sağ çıkan tek yolcu olan 9 yaşındaki Hollandalı çocuğa anne, baba ve ağabeyinin kazada hayatını kaybettiği haberi verildi.

Ailesinin öldüğü haberini alan Ruben van Assouw isimli "mucize çocuk", bugün 103 kişinin öldüğü kazanın gerçekleştiği Libya'nın Trablus kentinden memleketi Hollanda'ya gitmek üzere ayrıldı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/libya-da-ucak-dustu--mucize-cocuga-aci-haber/5892/151881/)

Kafasında şapkası ve üzerindeki battaniye ile sedyede özel sağlık uçağına bindirilen Ruben'in medya mensuplarından rahatsız olmaması için yüzü de eşarpla örtüldü.

Reklam
Reklam

Ruben'e yolculuğunda dayısı, halası ve Libyalı doktoru da eşlik etti.

Trablus havaalanında gazetecilere konuşan acılı dayı ve hala, "Ruben'e olan biten her şeyi tam olarak anlattık. Anne babası ve ağabeyinin öldüğünü biliyor" diye konuştu.

Ruben, 11 yaşındaki ağabeyi Enzo, annesi Trudy (41) ve babası Patrick (40) ile birlikte Güney Afrika’daki safariden dönüyordu.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden havalanan Libya'nın Afrikiyah Hava Yolları'na ait Airbus 330-200 tipi uçak, Çarşamba günü Trablus'taki havaalanına inerken düşmüş ve uçaktaki 92 yolcu ve 11 mürettebat hayatını kaybetmişti.