Mucize kız!

Böbrekleri iflas eden küçük kız, milyonda bir rastlanan genetik mucizeyle hayatta kaldı!

Sekiz yaşındaki Angel Burton, bebekliğinden beri acı veren böbrek enfeksiyonlarıyla mücadele edip, yıllar boyunca doktorların gözetimi altında hayatını sürdürmeye çalıştı.
2001 yılında doğan Angel'ın, doğumdan sadece aylar sonra hastalandığını söyleyen annesi, doktorların kızını muayene etmelerinin ardından mesanesindeki kapakçıkların düzgün çalışmadıklarını keşfettiklerini ve bu yüzden de idrarının böbreklerine girip, acı veren enfeksiyonlara sebep olduğunu söylüyor.
Sadece beş yaşındayken, durumu o kadar kötüleşti ki, doktorları küçük kızı ameliyat etmekten başka bir çare bulamadılar.
Ameliyata alınan genç kızın böbreklerine ulaşan doktorları büyük bir sürpriz bekliyordu. Milyonda bir rastlanan genetik "tuhaflık" sonucu, küçük kızın vücudu eski ve çalışmaz haldeki böbreklerin üzerinde bir çift yeni böbrek üretmiş ve bu yeni böbrekler, eskilerinin işini devralmıştı.
Ameliyatın ardından geçen üç yılda Angel'ın durumu gittikçe düzeldi ve şimdi ailesi bu mucizevi olaydan duydukları mutluluğu anlatacak kelime bulamıyor.
Angel'ın annesi Claire Burton, "Bu gerçek bir mucize. Yapılan taramaların hiçbirinde yeni böbreklerin farkedilmemesi çok şaşırtıcı." diyor.
Doktorları da, Angel'ın böbreklerinin artık sorunsuz çalıştıklarını ve kızın tamamen iyileştiğini söylüyorlar.