Mucize Nağmeler'de ünlüler geçidi

Müzik sektöründe son dönemlerde hayata geçirilen önemli ve bir o kadar da özel olan albüm projelerinden biri "Mucize Nağmeler".

Ercan Saatçi'nin hayata geçirdiği bu projede, farklı müzik türlerini yorumlayan sanatçılar, Türk Sanat Müziği'nde biraraya geliyor. İşin belki de en keyif verici ve en heyecanlı tarafı da bu .

Bu sıralarda Ercan Saatçi, albüm olarak projelendirilen Mucize Nağmeler'i televizyonda da hayata geçiriyor. Ramazan ayı boyunca ekranlara da taşınan "Mucize Nağmeler", tanınan ve çok sevilen sanatçıların yanısıra ve televizyon dünyasının beğenilen isimlerini de biraraya getiriyor. İlk programda Ferda Anıl Yarkın ile babası Kamuran Yarkın'ı konuk eden Ercan Saatçi'nin, daha sonraki program konuğu Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer'di. İkili, ilk kez Kral TV ekranlarında biraraya gelerek hem keyifli bir sohbet sundu hem de Tüzk Sanat Müziğinden sevilen eserleri seslendirdi.

Reklam
Reklam

Ramazan boyunca devam edecek olan programda, Fatih Erkoç & Zuhal Olcay, Zerrin Özer, Mesut Yar & Emel Müftüoğlu, Levent Kırca & Nurseli İdiz, Işın Karaca & Emre Kınay, Haluk Bilginer & Aşkın Nur Yengi, İlhan Şeşen & Pakize Suda, Ferda Anıl Yarkın & Kamuran Yarkın, Ayşegül Aldinç, Gülşen, Yaşar, Umut Akyürek & Şafak Sezer, Behzat Uygur & Linet, Meyra &Tayfun Talipoğlu, Metin Şentürk, Niran Ünsal, Selami Şahin, Nükhet Duru, Ragıp Savaş & Burcu Güneş, Yavuz Bingöl, Oktay Kaynarca &Zara" da konuk olacak.

ERCAN SAATÇİ "MUCİZE NAĞMELER " PROJESİNİ ANLATTI:

"Öncelikle böyle bir proje yapmamım birkaç nedeni vardı. Recbysaatchi'yi kurduğumda, daha butik, daha özel projeler yapmayı arzuluyordum ve o yol da ilerlemeye koyuldum. Müzikte yapılanların sürekli birbirini tekrar ediyor olması beni yeni arayışlara itti. Çocukluğumdan çok iyi hatırlıyorum. Örneğin, bir halk müziği sanatçısının, hafif batı müziği söylemesi ya da bir pop şarkıcısının klasik Türk müziği söylemesi çok ilgimi çekerdi. Açıkcası bu projenin ortaya çıkışı da bu fikirden doğdu.

Reklam
Reklam

Dedim ki; " gerçek hayatlarında Türk Sanat Müziği icra etmeyenler, bu şarkıları söylerse nasıl olur? Çünkü herkesin bu nağmelerle ilgili bir hikayesi var. En azından küçükken meşk masasında duymuşlardır , radyodan dinlemişlerdir. Yani Türk Müziği hepimizin kulağında var aslında. Ezan sesindeki Saba makamı, hicaz, rast makamı…

Sanatın değişik alanlarında gerçekten iyi sanatkarlar olduğuna inandığım kişilerle paylaştım fikrimi ve "Mucize Nağmeler" albümünü yaptık. Albüm çok başarılı oldu, çok beğenildi.

Ve Mucize Nağmeler'n televizyon ekranlarına taşınma projesi:

KRAL TV Genel Müdürü Alp Tanır'dan, " MUCİZE NAĞMELER"i televizyon programına taşımak için bir teklif aldım. Beni çok sevindiren ve heyecanlandıran bir teklifti bu. Her şeyden önce KRAL Tv yönetiminin vizyon sahibi olduğunu görmek bir müzik adamı olarak beni çok mutlu etti. Bir de alışkın olmadığımız bir format istendi bizden. İçinde magazin olmayan, yalnızca müzik olan bir program. Aslında Türk Sanat Müziği unplugged diyebiliriz. Bu canlı çalınıp, canlı söylenen bir program. Hakikaten farklı bir şey yapmaya çalıştık, izleyenlerin de çok keyif alacağına inanıyorum. Ben programın hem yapımcısı hem de sunucusuyum. İnanılmaz keyif alıyorum. Çünkü başka bir ruh yakaladık bu programda. Onların penceresinden farklı bir şey gösteriyoruz.

Reklam
Reklam

Televizyona yansıyan Mucize Nağmeler nasıl bir formatta olacak?

Şöyle ki; bu programda sohbet yok, şarkılar ve şarkıların hikayeleri var.Program, 60-90 dakika ama biraz videoklip tadında. Çok akıcı, çok doğal, hatalarıyla yayınlayacağımız bir program. Eee zaten unplugged olunca böyle olması gerek. Bir de yastıkaltı hikayelerimiz var. Gerisi de sürpriz…

Ve Ercan Saatçi'nin yeni projeleri...

Mucize Nağmeler'in ikinci albümünü tamamlamak üzereyiz. Yine pek çok ünlü isim ve sevilen eser olacak albümde. Bayram sonrası dinleyicilere sunmayı planlıyoruz.