Mucizevi Argan Yağı Hakkında Her Şey

Argan yağını şampuandan, çeşitli kremlere kadar son yıllarda özellikle kozmetik sektöründe çok duyar olduk. Peki mucize olarak nitelenen argan yağının faydaları nelerdir?

Argan yağının saça faydaları
Argan yağı, kuru, cansız, kırık ve elektriklenen saçlarınız için doğal bir çözümdür. Güneş ışınlarından, kimyasallardan zarar görmüş saçlarınızı onarır, yumuşatır, saçlarınıza parlak bir görünüm vererek kolayca şekil almasını sağlar. Argan yağının faydaları saçın yapısı kadar saç derisi için de geçerlidir. Saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda kepeklenmeyi önler. Kısacası saçlarınıza dipten uca bakım yapar.

Argan yağının cilde faydaları
Argan yağının içeriğindeki Triterpenodis’in cilt üzerinde hem koruyucu hem de tedavi edici özelliği vardır. Bu nedenle argan yağının faydaları arasında, başta hamilelik çatlaklarında olmak üzere vücut lekelerinin, egzama, akne, sivilce gibi her türlü cilt probleminin giderilmesi bulunmaktadır. Argan yağı içerdiği yüksek E vitamini ve anti-oksidanlarla etkili bir antiaging yağıdır. Bu özelliği ile serbest radikalleri nötralize ederek, cildi çevre koşullarından ve güneşin zararlı etkilerinden korur. Cildin erken yaşlanmasını önler.

Reklam
Reklam

İçeriğindeki saponinler ise, cildi nemlendirerek daha genç ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Cildin hydro-lipid tabakasını onararak cilt kırışıklıklarının, özellikle de gözaltı kırışıklıklarının azaltılmasına yardımcı olur. Argan yağı organiktir ve içeriğinde kimyasal bulunmaz. Bu nedenle doğal bir bakım ürünü olarak kullanılabilir.

Argan yağının sağlığa faydaları
Argan yağının içeriğinde başka hiçbir bitkide bulunmayan bitki sterolleri mevcuttur. Bunlar, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, sindirim sisteminde kolesterol emilimine engel olarak, sağlıklı bir kolesterol seviyesine ulaşmanızı sağlar. Argan yağı içeriğindeki yüksek E vitamini, hem kalp hem de cinsel organlar için de faydalıdır. Argan yağı aynı zamanda iyi bir afrodizyaktır. Romatizma ve eklemler için de faydaları olduğu saptanmıştır. Birçok faydalı asit içerir. Üç farklı prostaglandis (yağ asitlerinin türevi olan yağ kökenli maddeler) ihtiva eder. Bunlar, bağışlık sistemini güçlendirir, vücuttaki iltihaplanmaya ve kalp hastalıklarına karşı vücudu korumaya yardımcı olur.

Reklam
Reklam

Peki argan yağı nasıl elde ediliyor?

Yaz aylarının başında olgunlaşan argan meyvesi kahverengi bir renk alır ve böylece arganı toplama zamanı gelmiştir. Meyvelerin kabukları kırılır, kabuğun içinde saklı daha yumuşak çekirdek alınarak taş değirmende öğütülür. Buradaki önemli nokta argan çekirdeğinin kırılma işleminin tamamen elle yapılıyor olması. Bu zahmetli işlem sırasında argan çekirdekleri hamur kıvamını alır ve bir süre sonra da bu hamur su katılarak preslenir ve argan yağı elde edilmiş olur. Anlaşılacağı üzere argan yağı elde edilmesi oldukça zor bir yağdır, bu nedenle de kıymetlidir. İçeriğinin % 80’i zengin yağ asitlerinden oluşmaktadır. Argan Yağı’nın içeriğindeki (zeytinyağından iki kat fazla olan) yüksek E vitamini bu ürünü kozmetik endüstrisinin göz bebeği yapmıştır.

Şimdi de argan yağının dünyada lider ve öncü markasının doğuşuna tanık olalım;

Argan yağının bir diğer adı da yetiştiği bölgeden gelen “Moroccan Oil”dir. Ve Moroccanoil aynı zamanda şu sıralar Türkiye’ye ONC kozmetik tarafından getirilen ve satışa sunulan bir dünya markasının adıdır.

Reklam
Reklam

Temizleme ve bakımdan şekillendirme ve bitişe kadar tüm Moroccanoil ürünleri saçları sadece düzgünleştirme ve parlak bırakma anlamında değil, aynı zamanda her kullanımıyla saçın durumunu da düzelterek düzgün ve parlak hale getiren, saç bakımı ve şekillendirmesine benzersiz bir yaklaşım sunan argan yağıyla zenginleştirilmiştir.

Moroccanoil’i diğerlerinden ayıran özellikleri
İpeksi, sağlıklı, ışıl ışıl parlayan saçlar; Moroccanoil Bakım Yağı, bunların tümünü sağlayan bir güzellik fenomenidir. Çok yönlü, besleyici ve ağırlık bırakmayan formülüyle, nemlendirici, şekillendirici ve tamamlayıcı bir bakım olarak kullanılabilir. Diğer ürünlerle birlikte kullanıma mükemmel bir şekilde uygundur. Saçı her adımda geliştirir ve kuruma süresini hızlandırır.
Moroccanoil Bakım Yağı, saçın yapısını tamamen iyileştirir. Özel formülüyle daha güçlü saçlar için protein yüklerken, parlaklık için yağ asitleri, omega-3 yağları ve vitaminleriyle dengeleyerek antioksidanlar ile saçı korur. Saçta ısı, şekillendiriciler ve çevresel hasar ile oluşan boşlukları doldurmak için saça nüfuz ederek anında emilir. Kalın, kuru ve yıpranmış yapıdaki saçlar; parlak, yumuşak ve kolay şekil alan bir görünüme kavuşur. Saçı zahmetsiz bir şekillendirmeye hazırlamış olur.

Reklam
Reklam

Gizli formül
Moroccanoil Bakım Yağı'nın tescilli formülü, CNN Haber Spikeri Erin Burnet tarafından “Dünyanın en değerli ikinci gizli formülü olabilir.” ifadesiyle yayınlandı. Moroccanoil Bakım Yağı, argan yağıyla zenginleştirilmiş ve saçları şekillendirirken bakımını da yapan yüksek performanslı içeriğiyle çok değerli bir formüldür. Yağla zenginleştirilmiş saç bakımı kategorisine öncülük ederek endüstride devrim yaratmış, ödül sahibi bir ticari sırdır.

Tüm zamanların en iyi bakım ürünü
Amerika"nın bir numaralı Unisex moda ve yaşam stili dergisi People Magazin Moroccanoil"i "Tüm zamanların en iyi ürünü" seçti.

Ünlüler güzellik sırlarını Moroccanoil olarak açıkladı

Yaptıkları işlerle olduğu kadar güzellikleriyle de ünlü isimlerden bazılarının sırlarına ortak olalım.

“Saçımı şampuanlamadan önce argan yağı maskesi yapıyorum. Sonrasında Moroccanoil Bakım Yağı kullanıyorum. Kokusunu seviyorum. Saçımı çok yumuşak ve parlak yapıyor.”

Reklam
Reklam

Adriana LIMA – Madame Figaro, Fransa


“Göz kamaştırıcı parlaklık için Moroccanoil Bakım Yağı’nı kullanıyorum.”

Cate BLANCHETT – InStyle, Almanya


“Favori ürünüm Moroccanoil. Saçı çok yumuşak yapıyor.”
Kim KARDASHIAN – Famous, Avustralya

.