Mudanya Belediye Meclisi Toplandı

Mudanya Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.22 gündem maddesi ile 16 önergenin görüşüldüğü toplantıya...

Mudanya Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

22 gündem maddesi ile 16 önergenin görüşüldüğü toplantıya AK Parti'den 9 ve CHP'den 6 meclis üyesi katıldı. 17+1 kapasiteli minibüs alımıyla ilgili gündemin ilk maddesi oy birliği ile meclisten geçti. "2 büyük otobüs daha alarak belediyenin araç filosunu yenileyip ihtiyaçlara karşılık vermeye gayret ediyoruz" diyen Belediye Başkanı Hasan Aktürk, kiralanan makam aracı ile ilgili de, "Bağış karşılığı kiralanmıştır. Bu aracın yakıt hariç hiçbir bedeli belediyeden ödenmemektedir" diye açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

9 gündem maddesinin İmar Komisyonuna sevk edildiği meclis toplantısında, Mudanya tahmil tahliye iskelesinde taşımacılık yapan 2 geminin 80 araç kapasitesine yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi. Araç trafiğini aksatmayacak şekilde düzenleme yapıldığı bilgisini veren Aktürk, "Tüm Bursa'da ki kooperatiflerin gereksinimleri yönünde kapasite artırıldı. Bu kapasite artışı sonrası iskeleden gelecek olan kiradan belediyemiz gelir elde etmiş olacak" diye konuştu.

Ayrıca imar komisyonunda gelen 9 komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Mudanyalılardan gelen talep üzerine fotoğrafçılık kursu açılması ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün meclise sunduğu yazının Eğitim ve Kültür Komisyonuna sevk edildiği meclis toplantısında geleneksel hale getirilen Mudanya Belediyesi Barış Festivali tarihlerinde hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle 30 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında kutlanması ile ilgili meclise verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.

Tahir Paşa Konağı'nın belediyeye devredilmesi ile ilgili, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun neticesinde müdürlükten gelen olumlu cevap üzerine meclisten karar çıkartılması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Kütüphane bünyesinde internet ve TV destekli eğitim odasının olacağı bilgisini veren Aktürk, "Şu anda Tahir Paşa Konağında hizmet veren kütüphanemize yeni bir yer tahsis edeceğiz. Yapılacak yeni kütüphane teknolojik donanımı ile Türkiye'de örneği olmayan bir kütüphane olacak" diye altını çizdi.

Reklam
Reklam

Mudanya'nın 20 yıllık sürede alabileceği yatırımları bu dönemde aldığına vurgu yapan Aktürk, "3 yılda Mudanya'ya devlet yatırımları hariç toplamda 150 milyon TL yatırım yapılmıştır. Alt yapı ve üst yapı hizmetleri, Mudanya'da yaşayan insanların mutlu olması ve huzurlu bir şekilde yaşaması için hayata geçiriliyor" şeklinde ifade etti.

Meclise sunulan önergelere tek tek cevap veren Aktürk, "Şu anda yapımı devam eden Bursa-Mudanya yolu genişletme çalışmaları esnasında elbette ki vatandaşlarımız olumsuz etkilenecektir. Bu çok normaldir. Sadece sabır göstermemiz gerekiyor. Mudanyalılar emin olsunlar icraatlarımız neticesinde tüm Mudanya kazanacak" diye vurguladı.

Seçim döneminde sözü verilen tüm projelerin zaman içerisinde hayata geçirileceğini dile getiren Aktürk, "Mudanya'nın saadeti, gelişmesi ve kalkınması yönünde gerekli tüm adımları sırasıyla atıyoruz. Maddi gücümüzün yetmediği noktalarda Büyükşehir ile birlikte el ele vererek Mudanya'ya hizmeti getiriyoruz" diye sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

"Mudanya hak ettiği hizmeti alacaktır. Kimse tereddüt etmesin" şeklinde konuşan Aktürk, "Mudanyalı bize güvenip bu görevi bize emanet ettiği için emanetimize sahip çıkıp tüm gayretimizle bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: