Mudanya Belediyesi: İlçemizde ruhsatsız bina çok az

Bursa'nın Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ilçenin deprem riski, jeolojik ve jeofizik durumu ile ilgili...

Bursa'nın Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ilçenin deprem riski, jeolojik ve jeofizik durumu ile ilgili yerel basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Aktürk, “Mudanya zemin açısından güçlü bir bölge. Mudanya’da kaçak yapı yok denecek kadar az.” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ilçenin bulunduğu bölge itibarıyla denize kıyısı ve dere yataklarına yakın olan alüvyonlu bir bölge olmasının yanında zemin açısından taş yapının görüldüğü ve çok güçlü kaldırma kuvveti olan arazilerden oluştuğunu söyledi. 1999 depreminden sonra, Mudanya’da deprem konusunda belli birikim ve bilginin oluştuğuna vurgu yapan Aktürk şunları kaydetti: "1999 depreminde görev yapan teknik elemanlarımız Mudanya’da hala görev yapmaktadır. Gölcük, Değirmendere ve Yalova’da gönüllü olarak görev yapan ve deprem konusunda önemli bilgi ve tecrübelere sahip bir teknik kadromuz var."

Reklam
Reklam

1999 depreminden en az etkilenen bölgelerden biri olan Mudanya’da birkaç binanın yıkım derecesinde zarar gördüğünü dile getiren Aktürk, 1999 depreminden sonra yıkılması kararı alınan bir tek binanın bile bulunmadığını savundu.

“RUHSATSIZ BİNALARA GEREKEN RESMİ İŞLEMLERİ YAPIYORUZ”
Güzelyalı bölgesinde az sayıda görülen ruhsatsız yapılara karşı resmi işlemlerin yapıldığını ve caydırıcı tedbirlerin ivedi olarak alındığını aktaran Aktürk, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir ilçe olan Mudanya’da kaçak yapı oranı yüzde 5’lere ulaşmayan oranlardadır. Ruhsatsız bina yok denecek kadar az. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerde ruhsatsız binalar bulunmakla birlikte tespit edilen kaçak yapılara anında gerekli müdahaleler yapılmaktadır.” ifadesini kullandı.

“TÜM BİNALARA LABORATUVAR DERECESİNDE DENETLEME YAPILMALI”
Türkiye genelinde binalara yönelik yapılması gündeme alınan depreme dayanıklılık denetlemesinin yakın bir tarihte Mudanya’da da başlayacağı bilgisini veren Aktürk, şöyle devam etti: “Mudanya’da tüm binaların bir plan ve program çerçevesinde laboratuvar incelemeleri sonucunda bir çalışma yapılması gerekmektedir. Birçok bölgeye göre Mudanya’da laboratuvar denetleme masrafı çok daha az olacaktır. Devlet ve hükümet politikası olarak gündeme alınan bu denetlemeler Mudanya’da da en kısa sürede başlatılacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz