Mudanya'da Çevre Toplantısı

Bursa Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinin ortaklaşa başlattığı "insan sağlığı ve çevre koruma" konulu projenin bilgilendirme...

Bursa Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinin ortaklaşa başlattığı "insan sağlığı ve çevre koruma" konulu projenin bilgilendirme toplantısı Mudanya'da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Şubesi bünyesinde görev yapan Çevre Mühendisi Serap Erdinç, Mudanya Belediyesi Çevre Mühendisi Selçuk Küçük, Mudanya Kent Konseyi Çevre ve sağlığı çalışma grubu Başkanı Nurten Çıkıkçı'nın bilgilendirmelerde bulunduğu toplantıya Mudanya'daki okulların öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, çevre ve insan sağlığına değinerek atıklar konusunda kısa bir bilgilendirme yaptı. Çevre Mühendisi Serap Erdinç ise, özellikle atık yağlar ve piller konusundan bahsederek, çevre ve insan sağlığına son derece zararları bilinen bu iki atık maddenin diğer atıklardan ayrı toplanılarak ilgili birimlere teslim edilmesini istedi. Erdinç, "Bir litre atık yağ bir milyon litre temiz suyu etkilemekte, üstelik denize akıtılan bu yağların sudaki oksijeni yok ettiğinden deniz canlılarının hayatını yok etmekte. Bu tür atıklar diğer atıklardan ayrı toplanıp değerlendirilmesi gerekmektedir. 2006 yılından bu yana Bursa ve çevresinden 5 bin beş yüz kilo atık yağ, 6 bin kilo atık pil toplandı" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: