Mudanya'da Esnafa Ustalık Ve Iş Yeri Açma Belgesi

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı 167 esnaftan sınavı geçenler, ustalık ve iş yeri açma belgelerini aldı.

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı 167 esnaftan sınavı geçenler, ustalık ve iş yeri açma belgelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan sınav sonunda Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı 167 esnaftan sınavı geçenler, düzenlenen törenle ustalık ve iş yeri açma belgelerini aldı.

Birçok meslek dalında faaliyet gösteren esnafların, ustalık ve iş yeri açma belgesiyle rahatlıkla iş yeri açabilecekleri ifade edildi.

Reklam
Reklam

Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, törende yaptığı konuşmada, 15 yılı aşkın bir süredir bu belgeleri verdiklerini belirtti. Usta, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 2 bine yakın belge verdik. Avrupa normlarına göre esnaf belgesiz iş yeri açmamakta, biz de bu belgeleri vererek esnafın işlerini kolaylaştırmış oluyoruz. Marmara bölgesinde bir ilki gerçekleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğün yetkisiyle 40 saatlik kurs sonucu inşaat kalfalarına da belgelerini verdik."

Törene, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik, Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Köse ve Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun da katıldı.

Muhabir: Ömer Bilik / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: