Mudanya'da Köpeğin Zehirlenerek Telef Olduğu Iddiası

Mudanya ilçesinde, geçen yıl bir köpeğin zehirlenerek telef olmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan

Mudanya ilçesinde, geçen yıl bir köpeğin zehirlenerek telef olmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Geçen yıl eylül ayında Güzelyalı Altınkum mevkisinde hayvan koruma görevlisi Ayşe Kaya'nın sahiplendiği sokak köpeğinin zehirlenerek telef olması üzerine hakkında "haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Z.D'nin yargılanmasına başlandı.

Bursa Barosu avukatı ve aynı zamanda Hayvan Hakları Koruma Başkanı Ümran Babacan, Mudanya Adliyesi'nde görülen ve ertelenen duruşmanın ardından, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Üzücü bir duruşmaya girdim. Bir hayvanseverimiz o köpeği aç susuz kalmaması ve hastalandığında tedavi ettirilmesi için sahiplenmiş, ama bu köpek insanların şiddetine maruz kalarak telef edilmiştir. Biz o zavallı köpeğin sesi olarak ve Bursa Barosu olarak duruşmayı takip ediyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız."

Babacan, zanlının 2 yıla kadar hapsinin istendiğini kaydetti.

Muhabir: Ömer Bilik / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: