Mudanya’dan Üç Fidan Için Denize Karanfil Attılar

CHP Mudanya İlçe Gençlik Kolları, 6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin...

CHP Mudanya İlçe Gençlik Kolları, 6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, 41. ölüm yıldönümünde Bursa'nın Mudanya ilçesinde denize attıkları karanfillerle andı.
Türkiye’de 1965 yılı sonrasındaki gençlik hareketinin en önemli aktörlerinden olan 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 41. ölüm yıldönümünde Mudanya’da CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından anıldı. Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri karşısındaki sahilde yapılan açıklamaya CHP Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan ile partili yöneticiler ve 1968 kuşağının bazı temsilcileri katıldı. Gençlik Kolları adına açıklama yapan Nurdan Şengül, üç fidanın tam bağımsız Türkiye için yola çıktıklarını belirterek, “Onları anmak demek, onları katleden sisteme karşı meydan okumak demektir. Bizler CHP gençleri olarak onları yüreğimizde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. CHP’liler daha sonra üç fidan adına denize alkışlarla kırmızı ve beyaz karanfil attılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: