Mudanya'nın Yöresel Bebekleri Ilgi Görüyor

Ankara'dan gelip Mudanya'ya yerleşen Fatma Kaymaz'ın yaptığı oyuncak yöresel bebekler, ilçeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Ankara'dan gelip Mudanya'ya yerleşen Fatma Kaymaz'ın yaptığı oyuncak yöresel bebekler, ilçeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Kaymaz, Mütareke Müze Evi yakınlarında bulunan Hanımeli Çarşısı'nda oyuncak bebeklerini hem sergiliyor, hem de satıyor.

Kaymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda oyuncak bebek alamadığı için bez bebek dikerek, oyun oynadığını söyledi.

Zaman içinde bu hobisini geliştirdiğini ve dikkat çekici yöresel bebekler yapmaya başladığını ifade eden Kaymaz, "Bir dizide kullanılan kostümleri birebir dikerek, bunları minyatür bebeklere giydiriyorum. Çeşitli aksesuarlarla süsleyerek bebeklerimi hazırlıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Yöresel kıyafetlerle hazırladığı oyuncak bebeklerin Türkiye'nin her tarafına gittiğini ifade eden Kaymaz, Amerika'ya gönderdiği 10'dan fazla bebeğinde bu ülkede sergilendiğini bildirdi.

Kaymaz, "Mudanya'ya sembol olacak Mütareke Müze Evi ve askerlerini kompozisyon olarak yapmak istiyorum. Fakat bunun maliyetinin yerel yönetimin desteğiyle sağlanacağını gördüm. Mudanya'ya özgü bir Köy Evi kompozisyonu üzerine de çalışma yaptım. Maddi anlamda destek göremediğim için Mudanya'nın sembolü olabilecek projeyi gerçekleştiremedim" diye konuştu.

Kaymaz, bebeklerine Girit dantellerinden oluşan çok şık kıyafetler ördüğünü de belirterek,oyuncak müzesi oluşturmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ömer Bilik/Fikriye susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: