Mudosk’tan Dağcılık Eğitimi

Muş’ta Muş Dağcılık Doğa Sporları Kurtarma ve Gençlik Derneği (MUDOSK) tarafından düzenlenen dağcılık, arama kurtarma,...

Muş’ta Muş Dağcılık Doğa Sporları Kurtarma ve Gençlik Derneği (MUDOSK) tarafından düzenlenen dağcılık, arama kurtarma, fotoğrafçılık, bağlama ve ebru kursları devam ediyor.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında MUDOSK tarafından yürütülen ‘Kötü alışkanlıklardan kurtulmanın tek yolu eğitim ve sevgidir' projesi ile başlatılan kurslar büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda merkeze bağı Soğucak köyü yakınlarında bulunan eski kışlada arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MUDOSK Başkanı ve proje koordinatörü Mehmet Çağlayan, eğitime 60 kursiyerin katıldığını vurguladı. Çağlayan, “Burada eğitmenlerimizin nezaretinde olası bir depremde, yangında ve selde, enkaz altında kalan şahısları nasıl kurtarabilir çalışması yapıyoruz. Amacımız derneğimizde kursa katılan tüm kursiyerimize her alanda kurs vermek ve uzmanlaştırmaktır. Bu eğitimler aşamalı olarak devam edecektir. Daha ileri ki tarihlerde arkadaşlarımız dağcılıkla ilgili yürüyüş ve kamp yapacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Dağcılık kurusuna katılan Kübra Söylemez ise, “Zaman zaman meydana gelen deprem, sel ve yangın gibi afetlerde çok insanımızı göz göre kaybediyoruz. Bende bu kursa katılarak kurtarma konusunda eğitim alıyorum. Amacım olası bir afete maruz kalan insanlarımızı yaşamını yitirmeden bir an önce kurtarmaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: