Müdür yardımcısı kendini savundu: Sorunların çözülmemesi bu noktaya getirdi

Yalova’da geçtiğimiz Pazartesi günü sabah İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra meslektaşına saldırdığı iddia edilen müdür yardımcısı...

Yalova’da geçtiğimiz Pazartesi günü sabah İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra meslektaşına saldırdığı iddia edilen müdür yardımcısı Niyazi Atay, haksızlığa uğradığını savundu. Atay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka bir kuruma yaptığı görevlendirmesini de kabul etmediğini belirtti.
Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 2 yıldır müdür yardımcılığı yaptığını belirten Niyazi Atay, diğer müdür yardımcısı Ali Ç. arasında yaşanan kavganın perde arkasını, okulda düzenlediği basın toplantısı ile anlattı. Okuldaki sorunları iletmek amacıyla daha önce Vali Esengül Civelek’ten randevu talep ettiğini, randevu talebinin kabul edilmediğini ifade eden Atay, okuldaki bazı öğretmenlerin kılık kıyafet konusunda aykırı davranışlar sergilediğini, okula mini etekle gelen öğretmen olduğunu, okul personelinin mesai saatlerine uymadığını, bazı öğretmenlerin de derse zamanında girmediğini iddia etti.

Reklam
Reklam

“EĞİTİMCİYİZ, BİZE BÖYLE BİR ŞEY YAKIŞMIYOR”
Yaşanan olay sebebiyle hakkında verilen adli veya idari bir karar bulunmadığını ifade eden Atay, olayın kişisel bir sorundan kaynaklanmadığını belirterek şöyle konuştu: “Bu konunun farklı boyutları var. Bu bireysel bir olay gibi değerlendirilebilir ancak olay kişisel olmaktan çıkıp, eğitim sistemindeki sorunların nasıl büyüyüp çözümlenemediğini gösteriyor. Okulumuz geçici yöneticilerle vekâleten yönetilmekteydi. Asıl yönetici olarak bir tek ben vardım. Okuldaki temel sorun idare yönetim sorunlarının ilgili makamlarca çözümlenememesi. Okulda, ben bir müdür yardımcısı olarak bayrak töreninde diğer müdür yardımcısı olan Ali Ç.’den mikrofonu istedim. Kendisi vermeyeceği şeklinde bir hareket yaptı. İkinci kez öğrencileri toparlamak için mikrofonu istedim. Benden mikrofonu kaçırmaya çalıştı. Ben de kendisine, ‘Ben idareciyim, lütfen bana mikrofonu verin’ dedim. Kendisi de bana, ‘Sen de kim oluyorsun’ şeklinde bir şeyler söyledi. Ben de elimin tersiyle yüzünü ittim. Biz eğitimciyiz. Böyle bir şey bize yakışmıyor. Olayın bu şekilde cereyan etmesinden dolayı üzüntülüyüm.”
Okuldaki disiplinsizlikleri ve idari sorunları bildirmek için yaşanan olaydan çok önce Vali Civelek’e bildirmek istediğini söyleyen Atay, iki kez randevu talep etmesine rağmen bunun kabul edilmediğini, en son 23 Kasım tarihinde mail attığını anlattı. Okulda bazı sorunlar nedeniyle tutanak da tuttuğunu belirten Niyazi Atay, bu tutanaklar hakkında işlem yapılmadığını söyledi. Okulda müdür vekili olarak görevlendirilen kişinin disiplin amiri sıfatı yetkisini kullanmadığını kaydeden Atay, bu durumun huzursuzluk ve disiplinsizliğe neden olduğunu, bu durumdan öğrenci, veli, kurum ve kurumda sağduyulu çalışan kişilerin de zarar gördüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz