Müdürden tartışmalı yorum

Furkan Doğan’ın (19) eğitim gördüğü Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi’nin Müdürü Muhammet Duru, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediğini saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın (19) eğitim gördüğü Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi’nin Müdürü Muhammet Duru, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu

Son sınıf öğrencisi olan Furkan Doğan’ın efendiliği ve yardımseverliği ile örnek bir öğrenci olduğunu belirten Duru, şöyle konuştu:

“Öğrencimizin davranışı dünyaya örnek oldu. Öğrencimizle gururluyuz, mutluyuz, üzüntülüyüz. Öğrencimizin yüreğini ortaya koyarak, ölümü göze alarak bu onurlu göreve katıldı. Furkan, maneviyatı çok güçlü bir öğrencimizdi. Genç yaşta onu kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Ancak, Furkan tüm arkadaşlarına ve bize örnek oldu. Mazlumların haklarının korunması uğruna canını ortaya koyarak tüm dünyaya mesaj vermiş oldu.”

Reklam
Reklam

‘Şehit oldu’
Duru, Furkan’ın çok çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu da belirterek, “Furkan YÖS’de 80 sorudan 75 tanesini net olarak cevaplamıştı. Kendisinden derece bekliyorduk. Sınav sonucu yakında onun ardından gelecek ama kendisi burada olmayacak. Üzülmüyoruz, çünkü o en yüce makama, şehitlik makamına erişti” diye konuştu.
AA