Müdürlerden Öğrencilere Yakın Markaj

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar Anadolu Lisesi Müdürleriyle bir araya geldi.Şehit Onbaşı Hakan...

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar Anadolu Lisesi Müdürleriyle bir araya geldi.

Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Sevinç ve Şube Müdürü Osman Bat katıldı. Geçtiğimiz yılın genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda ÖSS sınavları, 2012-2013 yılının başarı hedefleri, hedeflere ulaşmak için yapılacak çalışmalar ve başarının nasıl artırılacağı konuları masaya yatırıldı. Toplantıda üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin okul müdürleri tarafından yakın markaja alınması kararı ön plana çıktı. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında iller sıralamasında sosyal puan türünde ilk dörde girildiğini hatırlatan Atilla Gülsar, "Ülke genelinde yüzde 40 olan mesleki eğitim oranı Bursa’da yüzde 60’ın üzerinde bulunuyor. Bu nedenle elde edilen bu başarı, önemli bir başarıdır. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin okul müdürleri tarafından bire bir takip edilmesinin başarıyı artıracağına inanıyorum. Okul müdürlerimiz yapılan ortak sınavları, öğretmen ve öğrencilerle birlikte değerlendirmeli, eksikleri birlikte tespit etmeli ve bu eksikliklerin giderilmesi için birlikte çalışmalı diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kitap okuma alışkanlığına sahip öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, "Öğrencilerimizi kitap okuma alışkanlığı konusunda daha fazla motive edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Okullarımızın projeler konusunda daha aktif olmasını arzu ediyorum. Müdürlerimizin çağdaş yönetim anlayışı içerisinde okullarını öğretmenleriyle birlikte yönetmesinin başarıyı daha da artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: