Mudurnu Piliç kiralandı

Bolu (AA)- Ekonomik kriz nedeniyle zor anlar yaşayan ve üretimi durduran Mudurnu Piliç'in (MUPİ), ismi, kesimhanesi, yem fabrikası ve kümesleri kiralandı.
2007 yılında kapanan Mudurnu Tavukçuluk Fabrikasının yerine açılan ve bölge halkına iş imkanı sağlayan MUPİ, ekonomik kriz nedeniyle üretimi durdurmuştu. Üretimin durduğu MUPİ'nin elinde bulunan bir milyon 200 bin adet tavuğu alacakları karşılığında Ezici Yağ Sanayi, Biodizel Enerji ve Tavuk Üretimi A.Ş. sahibi Mustafa Ezici aldı. Ezici, MUPİ ismini, kesimhaneyi, yem fabrikasını ve kümesleri 10 ay süreyle kiraladı ve üretime devam edecek.

Reklam
Reklam

Ezici, 2001 krizinde de Mudurnu Tavukçuluk'a sahip çıktığını, aynı duruma düşen MUPİ'ye de hazır olarak geldiğini söyledi.Türkiye'nin tüm illerinden 40 araçla kızartma yağlarını toplayarak biodizel için atık yağları topladığını ifade eden Ezici, 18 yıldır tavukçuluk sektörüne ham madde ürettiğini ifade ederek, "Tavuk işini yakından biliyorum. 2005 yılında Mudurnu Tavukçuluk'u 10 ay kadar çalıştırdım. Tavukçuluğu bildiğim için Kılıç Entegre ile de işimiz vardı. Ben MUPİ'ye ham madde vermem dolayısıyla Kılıç Entegre'ye geldim. Alacaklıyım, buraya geldim. Canlı hayvanları olduğunu, şu anda yemsiz kaldıklarını bu hayvanları beslediğim takdirde alacağıma karşılık vereceklerini söylediler. Ben de hemen bunları devraldım. Bir milyon 200 bin tavuğu teslim aldım" dedi.Bir milyon 200 bin tavuktan 1700 ton et çıkacağını ifade eden Ezici, şöyle devam etti: "Bu tavuklar iki milyon dolar üzerinde ekonomik gelir demek. Eğer hayvanlar aç kalsaydı bunlar ölecekti. Vicdanıma danışarak anında Bey Yem, Bandırma'daki yem fabrikalarından, Adapazarı'ndan yem sevkıyatı yaptım. Kiraladığım Kılıç Denizcilik Yem Fabrikasından yem üreterek üretime devam
ediyorum. Mudurnu halkına yardımcı olmak istiyorum. Bu bölgede 20 bin kişi bu tavukçulukla geçiniyor. Bu sektör burada kapanırsa bu insanlar iş de bulamayacak. Onun için hükümetinde bu konuya yardımcı olması lazım. Şu an sektör çok zor durumda."

Reklam
Reklam