Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Midilli: "Tavuk Eti, Şu An En Güvenli Üretilen Gıda Maddelerinden Birisidir"

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, "Tavuk eti, şu an en güvenli üretilen gıda maddelerinden

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, "Tavuk eti, şu an en güvenli üretilen gıda maddelerinden birisidir" dedi.

Okulunun araştırma uygulama kümesinde incelemelerde bulunan Midilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tavuk etinin hayvansal protein olarak çok değerli olduğunu, et gurubu içerisinde yer alan beyaz etin kırmızı ete oranla bir çok anlamda üstün özelliklerinin bulunduğunu söyledi.

Tavuk etinin kolesterol anlamında düşük olduğunu belirten Midilli, "Beyaz etin sindirilebilirliği ve biyolojik değerliliği yüksek. Ekonomik bakımdan da kırmızı etin neredeyse üçte biri fiyatındadır. Çabuk pişmesi yönüyle hazır gıda olarak ve evlerde mutfakların baş gıda maddesidir. Sindirilebilirliği yüksek olması ve sindirim süresinin kısa olması ve kolesterol ve tuz oranının düşük olması ile diyet yemeklerinin vazgeçilmez hayvansal protein kaynağıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Midilli, tavuk etinin güvenle yenebileceğini ifade ederek, "Modern kümeslerde büyütülen ve son teknolojik sistemlerle donatılmış kümeslerde kesilen tavuklar rahat bir şekilde tüketilebilir. Ayrıca bu hayvanlarda hiçbir ilaç kalıntısı yoktur. Hormon kullanımı, antibiyotik kullanımı yok. Tavuk, tamamen hijyenik ortamlarda yetiştirilen ve kesilen, soframıza kadar el değmeden gelen güvenli üretilen bir gıda maddesidir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tavuk eti, şu an en güvenli üretilen gıda maddelerinden birisidir" şeklinde konuştu.

Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz