Müezzinoğlu: ABD’deki Karşılamayı, 10 Yıl Önce Rüyada Görsek Inanabilir Miydik?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Başbakanımız Amerika'da. Amerika'da böyle bir kabulü, böyle bir duruşu, böyle bir...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Başbakanımız Amerika'da. Amerika'da böyle bir kabulü, böyle bir duruşu, böyle bir iddialı Türkiye'yi, 10 yıl önce bu ülke insanı rüyasında görse inanabilir miydi?" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Sivas İl Teşkilatı üyeleriyle biraraya geldi. Sağlık alanında çok iyi durumda olduklarını ve dünyanın bir çok yerine gittiklerinde kendisine bunu nasıl başardıklarının sorulduğunu anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Beni en çok orda doğduğum için Yunanistan ilgilendiriyor. Yunanistan Sağlık Bakanı diyor ki ‘Nasıl başardınız?’ Bakıyor rakamlara onların harcadığı para kişi başına bizim en az 3.5 mislimiz. Ona rağmen verimlilik yok.sıkıntı çok. İlaç parası, hekim ücretleri ödenemiyor. Sağlık çalışanlarının maaşlarını ve ilaç harcamalarını yüzde 40 düşürdüler. Sağlık bütçesini de yarıya indirdiler. Batı Trakya’dan soydaşlar Keşan’dan ve Trakya üniversitesinden hizmet almak istiyorlar. Birileri burada yalnız matematik yapıyor. İşin samimiyeti ve gayreti ile matematiğin ötesinde rahmet ve bereket vardır. Biz bir çok alanda bu rahmet ve bereketin millete yansımasını görüyoruz."

Reklam
Reklam

Bu ülkede 71 muhtırasından bu yana siyaseti takip ettiğini belirten Müezzinoğlu, "İşte IMF. IMF kural koyar, IMF para verir, IMF ekonomiyi düzenler, IMF talimat verir ama biz şimdi biz sıfır borç. IMF'ye ihtiyacı olanlara kredi verecek bir desteği ülke olarak verebilen , planlamalarda da birilerini sömüren bir düzen değil, artık oralarda da, kredi verdiğimiz yerlerde o insanları istismar etmeyen, hak ve hukukunu koruyan tarafta da söz sahibi olma noktasına geldik. İşte şimdi Başbakanımız Amerika'da. Siz eskiden Amerika'da böyle bir kabulü, böyle bir duruşu, böyle bir iddialı Türkiye'yi 10 yıl önce bu ülke insanı rüyasında görse inanabilir miydi? Ama milleti merkeze alırsanız, milletin size verdiği iktidar gücünü millet adına kullanırsanız bugün çok farklı noktaya gelirsiniz." diye konuştu.

"BİR TEK GÜNEYDOĞU MESELESİ KALDI"

"İnşallah önümüzdeki 10 yılda temel tek bir problemimiz kaldı" diyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"O da Güneydoğu meselemiz. İnşallah çözüm süreci orada da 75 milyonun kardeşliğini, 75 milyonun hak ve hukukunu, Bana yapılmasını istemediğim hiçbir yanlışı, bu ülke insanına yapmamak; benim için istediğim, kendim için istediğim her türlü iyiliği, güzelliği önce vatandaşım için istemek, 75 milyon için istemek; 75 milyonla birlikte bu milleti gelecekteki bu yolculuğa taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Birileri bozmak isteyecek, birileri duygulara hitap ederek tahrik etmek isteyecek ama akılcı ve reel değerleri merkeze alan, tarihi geçmişten ders alan bir anlayışla inşallah bunu da çözeceğiz."

Reklam
Reklam

"SORUNLARIMIZI KİM ÇÖZECEK?"

70-80 döneminden beri birilerinin perde arkasından bu ülkenin insanlarına ve Sivas ağır bedel ödettiğine vurgu yapan Müeezzinoğlu, "Faşistler ve Koministler diye bir korku pompaladılar ve arkadan bunları oynatan aynı irade. Ama 6-7 bin üniversite gencimizin öldürülmesine birileri seyirdi kaldı.Şimdi her gün onlarca kendi vatandaşının öldüğü koşullar savaş gerekçesinden esasında daha önemli. Birbirini anlamsız yerine katleden Sünni-Alevi çatışmalarını provoke eden ve bu burada milleti ayrıştıran anlayışı siyaset ve siyasetçilerin temsilcileri çözmeyecek te oturup onlar konuşmayacak ta kim konuşacak, kim çözecek?" diye sordu.

Muhalefet partilerinin çözüm sürecindeki tutumunu eleştiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Bugün de sürece baktığınız zaman sürece, siyasi partilerin duruşuna bir bakın, 'Şöyle bir önerim var' demiyor, 'Şunu yaparsanız daha iyi olur' demiyor. Bu parti veya iktidar meselesi değil, bu bir millet meselesi. Bu millet meselesini oturup konuşmalıyız ve onunla ilgili ben kamuoyuna da deklare edeceğim şu önerilerim var, şu iddialarım var, önerim budur diye çıkmıyor. Yalnız eleştiriyor; ya ihanetle eleştiriyor ya bölücülükle eleştiriyor, milletin duygularını istismar eden cümlelerle eleştiriyor."

Reklam
Reklam

Bakan Müezzinoğlu, Sivas’ta 600 yataklı bölge hastanesi inşaatı ile Zara ilçesinde Devlet Hastanesi ile Karayolları 162. Şube Şefliği bahçesinde yapılması planlanan hastane arazisinde incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu daha sonra karayoluyla Suşehri üzerinden Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz