Müezzinoğlu: “balkanlar'da Tuzumuz Kaldıysa Orası Kokmaz”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlar hakkında bilgi vererek, "Madem ki bizim tuzumuz orada...

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlar hakkında bilgi vererek, "Madem ki bizim tuzumuz orada kaldı ise orası kokmaz, bir gün öyle veya böyle oradaki o tuz o medeniyeti korur ve yeniden gelişmesine fırsatlar hazırlar” dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balgöç, RUDEF, Edirneliler, Tekirdağlılar, Keşanlılar ve Kırklareliler dernekleri ile bir araya geldi. Dernek başkanlarının selamlama konuşmasının ardından konuşan Müezzinoğlu, “Edirne’de katıldığım helva gecesinde orada bulunan sanatçı arkadaş, 'Dünyada hiç bir acı yoktur ki Balkanlar'da yaşanmamış olmasın. Öyle bir coğrafyadaki dünyada yaşanmış bir acı hangi boyutu ile yaşanmışsa yanaşsın ve insanlara bir bedel ödetmiş bütün acıların örneği Balkanlar'da yaşanmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Balkanlar'da yaşanan acıların kin tutmadan unutulmaması gerektiğinin ifade eden Müezzinoğlu, helva gecesinde bazı konuşmacılar tarafından; "Balkanlardan çekilmemize rağmen orada bizim tuzumuz kaldı" denildiğini hatırlatarak; "Madem ki bizim tuzumuz orada kaldı ise orası kokmaz, bir gün öyle veya böyle oradaki o tuz o medeniyeti korur ve yeniden gelişmesine fırsatlar hazırlar. Yeter ki biz bize düşeni iyi yapalım ve kendi geleceğimizle ilgili ortak ufka, ortak vizyona ve hayale birlikte koşabilme iradesini ortaya koyabilelim" şeklinde konuştu.

Balkanlar'dan gelenlere ve çok ağır acılar çekenlere birlikte olma tavsiyesinde bulunan Müezzinoğlu, bu bölgeden gelen insanların çok basit nedenlerle birbirinden ayrıldıklarından yakındı. Birliğe en çok Balkanlar'da kalan veya gelenlerin ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Müzzinoğlu, Balkanlar'da kalanların dahi birden çok parti kurmasının yanlışlığına değindi. Balkanlar'dan gelenlerin sorumluluk almadıklarını belirten Müezzinoğlu, “Özellikle siyasi olarak sorumluluk alacak birini bulamıyoruz. Dernek üyelerinden partiden çok sorunlarının ortak konuşulacağı yerleri tercih etmeliler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: