Müezzinoğlu: Bir Tarafta Ağustos Böceği, Bir Tarafta Bal Arısı Anlayışı Var

Işıl ARSLAN-Bülent CİVANOĞLU-Edip TEKİN/BURSA, Bursa'da 841 dönem arazi üzerinde yaptırılması planlanan 1355 yataklı Şehir Hastanesi'nin temeli bugün, Başbakan Yardımcısı Bülent

Işıl ARSLAN-Bülent CİVANOĞLU-Edip TEKİN/BURSA, Bursa'da 841 dönem arazi üzerinde yaptırılması planlanan 1355 yataklı Şehir Hastanesi'nin temeli bugün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı tören ile atıldı. Sabah bir süre bisiklet kullanan Müezzinoğlu, yaklaşık 600 milyon TL'ye mal olması beklenen hastanenin temel atma töreninde konuşma yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükümetleri döneminde sağlık, eğitim ve ulaşımda yaptıkları hizmetleri anlattı. Ak Parti Hükümeti'nin bunları, kurulan tuzak ve tezgahlara rağmen milletin kendilerine verdikleri güç ve irade ile yaşama geçirdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, Bursa Şehir Hastanesi Projesinin daha önce atmaları gereken temelinin, 'İstemezükcüler' nedeniyle bugüne kaldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,"Bu istemezcüküler önümüze taşlar döşüyorlar, tuzak kuruyorlar. Ama inadımız inat. Bu millete hizmet bizim için onurdur, milletin hakkıdır. Onlar ne yaparsa yapsınlar hangi engeli çıkartırsa çıkartsınlar, bizi engelleyemezler. Bu siyasi anlayış bütün engelleri aşarak, hizmetleri millete sunacaktır" dedi.
Türkiye'de 12-13 yıl önce halkın acil hastası için ambulans istemesi halinde karşısına 3 olasılık çıktığını belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu ihtimallerden birincisinde; 'ambulans yoktu' Diğeri, 'ambulans var eleman ve alet yok'. Üçüncüsü ise; 'ambulans var mazot yok' olurdu. Mevlana'nın bir sözü var. 'Avlanmak için kuşlara atılan yem cömertlikten değildir.' Bunlar şimdi av zamanı. Milleti kendileri gibi 'kuş' zannediyorlar. 'Kuş beyinli' zannediyorlar. İnşallah 7 Haziran akşamı hak ettikleri dersi alacaklar. Ambulanslarımız artık vızır vızır acil hastalarımıza koşuyormu ? Ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız var mı ? O laki bir kaza anında ambulanslarımıza mazot doldurabilirler mi ? Çünkü bir tarafta Ağustos böceği gibi ötenler var bir taraftanda bal arısı gibi kovanı bal ile dolduran ve millete hizmet sunan siyasi bir anlayış var."
ARINÇ: SAĞLIK ALANINDA ÇOK BAŞARILI OLDUK
Törende söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hükümetlerinin 13 yıllık süreç içersinde sağlık alanında çok büyük bir başarı yakaladığını söyledi. Bursa'yada çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Arınç, şunları söyledi:
"Böyle güzel bir günde, temel atmada acı şeyler konuşmak hatta serzenişte bulunmak doğru değil. Ancak, şunu söylüyor birileri; 'Temel atma bu kadar geciktide, seçimden önce yapıyorsunuz bunu' diyorlar. Hatta bir kısmı daha ileri gidiyor. 'Bu temeli atamazsırnız. Burada temel atabilmeniz için pek çok ihtilafları halletmeniz lazım. aceleniz ne' diyorlar. Biraz utanmak, biraz haya birazda anlayış lazım. Biz bu yer için çok çalıştık. 840 dönüm büüklüğünde bir yer bulmak kolaymı? Bursa'da yer bulmak kolay mı ? Sadece bu iş için kadrolu itirazcılar var. Siz buraya mı yapmak istiyorsunuz. Hemen basıyorlar davayı. Hatta 'sanane diyebileceğimiz bir takım kişiler ve kurumlar olmasında ne olursa olsun' diyorlar. Bizde Doğanköyü bulduk. iİyikide bulmuşuz. Bu arada Bursa'daki televziyon kanallarında üç kişi oturmuşlar. 'Buraya temel atamazsınız' diyorlar. Sabır, sabır, sabır. Bu tür kuruluşlardan rica ediyorum. Allah'tan korkun. İnsan hayatı asıl ise gerisi teferruattır. Elbette ki hukuk olmalı, yargı olmalı. Elbetteki kamu yararını düşünmeliyiz. Ama bundan daha fazla kamu yararının söz konusu olduğu bir iş olabilir mi. Bin 355 yataklı bu şehir hastanesini bitirdiğimizde, hepimiz mutlu olacaksınız. 'Ne güzel şeyler yaptılar. Allah razı olsun' diyeceksiniz . Ama bize dört senedir kan kusturanlarıda unutmayın. Onlarında islah olması için bir dua edin be kardeşim. Hala bu temel atmayı hazmedemeyen ve buna engel olmaya çalışanları Rabbim islah etsin."
Bursa'daki sağlık hizmetlerinin devamı için, hükümetlerinin istikrarlı büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesinin en büyük arzuraları olduğunu belirten Arınç, "Türkiye'nin maceraya ihtiyacı yok. 12-13 senedir istikrarlı ve güçlü bir iktidar dönemi bize bunları getirmise, bunların büyüyerek devam etmesini elbetteki temin etmek lazım. Allah saklasın; birileri üçümüz, beşimiz bir araya gelir kaoalisyon kurarız diyorlar ya. Dilekleri gerçekleşecek olursa bugün attığımız temelin üzerinde hastanenin yükselmeyeceğini bilirsiniz: Bütün bunlar iş yapmak için değil iş yapanları engellemek için kurulmuş tuzaklardır" diye konuştu. Tören daha sonra temel atma töreni ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: