Müezzinoğlu: 'Bu Sokakta Hayat Var' Denilen Yerlerde Gençler Için Hayat Yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı kentlerde tabela ve bez afişlerde yazılan ‘Bu Sokakta Hayat Var’...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı kentlerde tabela ve bez afişlerde yazılan ‘Bu Sokakta Hayat Var’ sloganıyla girilen sokaklarda gençler için hayat olmadığını söyledi. Hayat var denilen sokaklarda vitrin ışıklandırmaları, sokak dekorasyonu ve albenisi ile 14-30 yaşında gençlere cazibe merkezi türü kafeteryaların yer aldığın belirten Müezzinoğlu, “Oralara gittiğimizde bir bakıyorsunuz 15-16 yaşındaki gencin elinde bir bira bardağı diğer elinde parmağının arasında sigara karşılıklı oturmuşlar evet muhabbet ediyorlar ama o sokakta onlar için hayat yok. Esasında o sokaklarda onlar için bir anlık belki nefsi bir hayat bir anlık mutluluk var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplum Ruh Sağlığı Derneği ortaklaşa ‘Ulusal Toplum Ruh Sağlığı Sempozyumu’ düzenledi. Sempozyuma Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve birçok davetli katıldı.

"GENÇLERE HUZUR VE GÜVEN ANLATILMALI"

Bazı şehirde yaptığı gezilerde sokakların başında bez afiş veya tabelalarda ‘Bu Sokakta Hayat Var’ yazısını gördüğünü belirten Müezzinoğlu, “Bu sokakta hayat var dedikleri sokağa gittiğimizde farklı farklı vitrin ışıklandırmalarıyla gençlere cazibe merkezi gibi sokakta dekorasyonu ve albenisi ile sokakta 14 yaşından 30 yaşına gençlere cazibe merkezi gibi kafeler veya kafeterya türü mekanlar. Oralara gittiğimizde bir bakıyorsunuz 15-16 yaşındaki gencin elinde bir bira bardağı diğer elinde parmağının arasında sigara karşılıklı oturmuşlar evet muhabbet ediyorlar ama o sokakta onlar için hayat yok. Esasında o sokaklarda onlar için bir anlık belki nefsi bir hayat bir anlık mutluluk var.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gençlere anlık mutluluklar yerine huzuru ve güveninin ne anlama geldiğinin örneklenmesi gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, “Gençlerimize gelecekleri ile bu sokakta hayat var değil sen anlamlı bir hayatın sorumlususun hissini ve bakış açısını verirsek hayatı anlamlandırarak ancak geleceğe güvenle ve engelsiz bakabileceğini onlara çocukluk yaşlarında gençlik yaşlarında eğitimle sosyal yaşamımızla verebilirsek o çocuğun gelecekteki yaşamı anlamlı bir hayat, huzurlu bir hayat güvenli bir hayata dönüşür. Ama genç hele bir hayatını yaşasın o hayatı bugün yaşarsa yaşar yarın zaten öyle bir fırsatı olmaz gibi nefsine hitap eden anlık nefsi ihtiyaçlarına veya cazibeye onları mahkum edersek o zaman işte sağlıklı bir ruh halinde çocuklarımızı sağlıksız bir ruh haline ve anlık nefsi talepleri için bir süre sonra o bardaktaki ona yetmeyecektir. Bir süre sonra veya o bardağa ekonomik olarak imkanı yoksa ya bir şeyler koklayacaktır ya bir şeylerden paketler alarak kendisine anlık hayatı yaşayabilecek anlık çıkışlar aramaya çalışacaktır.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

"TOPLUMUN RUH BAĞLIĞI BİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise bakanlık olarak toplumun ruh sağlığının çok önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Sorunun iyi anlayıp, iyi analiz edilerek bütün değişkenlerinin masaya konularak çözülebilme iradesinin gösterilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Biz ilgili bakanlıklarımızla çok güçlü bir şekilde bilim dünyasıyla sivil toplumla bu toplumun ne ihtiyacı var bunun için ne yapmamız gerekiyor. Her şeyimiz var maddi olarak bir sorunuz yok uzmanlarımız var bilim dünyasında yetişmiş beşeri sermayemiz var. Temel ihtiyacımız bunların hepsinin aynı masada birleştiği ortak aklın geliştiği ve çözme iradesinin azim ve kararlığının oluşmasıdır.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: