Müezzinoğlu: Psikiyatri Hastalarının Kimlik Bilgilerinin Başkasıyla Paylaşılması Söz Konusu Değil

Edip TEKİN/ BURSA, Bursa'da Bal-Göç ve Yöre Derneklerinin toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.

Edip TEKİN/ BURSA, Bursa'da Bal-Göç ve Yöre Derneklerinin toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret etti. Burada üniversiteyle ilgili bilgi alan Müezzinoğlu, daha sonra Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Hastanesini ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Sağlık Bakanlığı’nın İlçe Toplum Merkezleri'ne bir yazı göndererek aile hekimlerinin psikiyatri hastalarının ad-soyad, kimlik numarası, adresi ve tanısının yer aldığı bilgilerini istemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu, psikiyatri hastalarının kimlik bilgilerinin başkasıyla paylaşacağı iddialarının söz konusu olmadığını söyledi. Bir bölgedeki kişinin ismi dışında hasta yoğunluğunu tespit edebilmek için, istatistiksel ve bilimsel verilere de ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “Biz bir defa Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir hastamızın tıbbı bilgilerini bir başkasıyla paylaşmayan, e-nabızda da diğer sistemlerde de duyarlılıkla takip eden bir anlayışın mensuplarıyız. Ama bir bölgedeki sorunları kişinin ismi dışında yoğunluğu tespit edebilmek için, istatistiksel ve bilimsel veriler için ihtiyacımız olan bir şey. Bursa’nın herhangi bir mahallesinde hangi bir hastalığın hangi oranda var olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak Sağlık Bakanlığı'nın veya ilgili kurum ve kuruluşların görevi ve sorumluluğudur. Bu yoğunluktaki hastalar kimlerdir diye bilmek kimsenin yetkisinde değildir. Böyle bir uygulamada söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: