Müezzinoğlu: Sağlık Harcamaları 2023 Yılında 200 Milyara Çıkacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün 78 milyar olan sağlık harcamalarının, 2023 yılında 198–200 milyar lira...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün 78 milyar olan sağlık harcamalarının, 2023 yılında 198–200 milyar lira olacağını söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu, seçim bölgesi Edirne’nin Keşan ilçesinde bir dizi programa katıldı. İlk olarak Keşan Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Salonu’nda düzenlenen programda partisine yeni katılanlara rozet takan Müezzinoğlu, donra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda STK temsilcileriyle buluştu.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın da hazır bulunduğu toplantıda sivil toplum örgütlerinin bölge ile ilgili sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

ÖTV’ye ve tarıma verilen desteklerin stratejik olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin denizlerden istifade edemediğinden yakındı.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "ÖTV’ye denizcilikte verdiğimiz destek stratejik bir destektir. Tarıma verdiğimiz bütün destekler stratejik destekler. Tarıma bugün verdiğimiz destek 2002 yılında 800- 850 milyon veya 1 milyar civarında ise bugün verdiğimiz destek 22 milyar. Şimdi bir milyar desteği 22 milyara, sağlık harcamalarında 10 milyarlık sağlık harcamaları bugün 78 milyara yani katrilyona çıktıysa bu ülke ekonomisinin doğru ve sağlıklı yürütülmesinin bir sonucudur. Ben Sağlık Bakanı olarak daha çok hastane yapmam gerekiyorsa, ilaçları almakta teknolojiyi getirmekte daha çok paraya ihtiyacım varsa, ekonominin sağlıklı büyümesinden ve gelişmesini bir taraftan da arzu etmem lazım."

"Gelecek 10 yılın projeksiyonunu geçtiğimiz aylarda çalıştık. Ve 2023 yılında Türkiye’nin sağlık harcamaları bugün 78 milyar, 198–200 milyar rakamının projeksiyonunu çizdik." diyen Müezzinoğlu, "Bu 200 milyar rakamının projeksiyonu ÖTV’yi de kaldırarak, sırada da şunu gelişigüzel yaparak emeklimize de daha çok vererek sağlayabileceksek, böyle bir siyasi dinamik varsa ülkeyi bu kadar başarılı yönetecek ekonomik dinamikleri veya siyasi dinamikleri varsa bunu da kamuoyuna anlatır diğer siyasiler o zaman da vatandaşın tercihi de AK değil kimi istiyorsa seçer başımızın üstünde yeri var." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Müezzinoğlu, programın ardından Edirne’ye hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz