Müftü Altun: Sahabeler din kardeşliği için en güzel rol model

Antalya'nın Manavgat Müftü Vekili ve Serik Müftüsü Mustafa Altun, ensarın Medine'ye hicret eden muhacir kardeşlerine...

Antalya'nın Manavgat Müftü Vekili ve Serik Müftüsü Mustafa Altun, ensarın Medine'ye hicret eden muhacir kardeşlerine evlerinin kapılarını açarak İslam kardeşliğini en güzel şekilde gösterdiğini belirtti. Altun, muhacir ve ensar kardeşliğinin Müslümanlar'a en güzel rol model olduğunu söyledi.

Semerkand Vakfı Manavgat Temsilciliği, Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi. Etkinlikte Grup Suffe, Hz. Muhammed (SAV) adına yazılmış, naat, şiir ve ilahileri seslendirdi.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Müftü Altun, kutlu hicret sonrası Hz. Muhammed'in İslam kardeşliğini pekiştirmek için Mekkeli muhacirlerle Medineli ensarı kardeş yaptığını söyledi. Ensarın Medine'ye hicret eden muhacir kardeşlerine evlerinin kapılarını açarak İslam kardeşliğini en güzel şekilde gösterdiğini belirten Altun, din kardeşliğinin kardeşliğin en yücesi olduğunu kaydetti. Altun, "Muhacir ve ensar kardeşliği biz Müslümanlara en güzel rol model. Biz Müslümanların kardeşlik hukukunu koruma ve kollamada tek örnek alacağımız rehberimiz ve önderimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'dir. Kardeşlik hukukunu korumada özen gösterelim. İslam kardeşliği ruhunu koruma ve pekiştirmede hep muhacir ve ensar sahabe efendilerimizi örnek alalım. Gökteki yıldızlar gibi olan o kutlu ve yüce sahabeler aradan asırlar geçse de kardeşlik hukukunun gösterdiği örnek hayatları günümüzde yolumuza ışık oluyor, yol gösteriyor." dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu bundan 1441 yıl önce karanlıklar içinde boğuşan dünyayı aydınlığa kavuşturan Güllerin Efendisi Hz.Muhammed(SAV) adına ne kadar etkinlik yapılırsa yapılsın az ve yetersiz geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Programda Bekir Sıddık Taş, İslam kardeşliği ve Güllerin Efendisi'nin örnek hayatı üzerine konuşma yaptı.
Etkinlik sonunda Semerkand Vakfı Manavgat Temsilciliği, ilk ve ortaöğretim okulları arası Güllerin Efendisi adına yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri çeyrek altın, Kur'an-ı Kerim ve İslam ilmihali ile ödüllendirdi. Semerkand Vakfı Manavgat Temsilciliği, etkinlik sonunda Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'ya plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: