Müftü Altun: Yılbaşında Allah'ın Haram Kıldığı Şeylerden Uzak Duralım

Amasya Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, yaklaşan yılbaşı gecesinde Müslümanların dinen yasak olan şeylerden uzak...

Amasya Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, yaklaşan yılbaşı gecesinde Müslümanların dinen yasak olan şeylerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Müslümanların yılbaşını pişman olacağı işlerden kaçınarak geçirmesi gerektiğini belirten Müftü Altun, “İslam dini, temel kuralları itibariyle haram ve helal sınırlarını koyarken, insana faydalı olanları helal kabul etmiş, zararlı olan içki, kumar ve zina gibi şeyleri yasaklamıştır. Müslümanlar, yılbaşını, pişman olacağı işlerden kaçınarak geçirmesi gerekir.” dedi.

Reklam
Reklam

Müslümanları yılbaşı gecesinde bir yılı nasıl geçirdiğinin muhasebesini yapmaya davet eden Altun, şöyle devam etti: “İnsanlar, geçmişine yaptığı hatalar için Allah’tan af dilemelidir. Yılbaşında Allah’ın bize yasak koyduğu kuralları aşmamalıyız. 2012 yılı artık yavaş yavaş bitiyor ve 2013 yılına adım adım ilerliyoruz. Ben şimdiden 2013 yılının tüm kardeşlerimize tüm İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu duamdan da anlaşıldığı üzere, yılbaşında birbirimizin iyiliği için başarısı için dilek ve temennilerde bulunmanın hiçbir mahsuru yoktur.

Yılbaşında 365 günde yapılan başarılara sevinmek, başarısızlıkları da gözden geçirerek yeni yılda telafi etmeye gidilmeli. Bu günü her kardeşimiz dilediği gibi geçirebilir. Ancak İslam'a uymayan, Kur'an ve Sünnet'e uymayan şeyleri yapmak tabii ki bir Müslüman için caiz değildir.
İnsanlarımızın, hangi günde ve gecede olursa olsun, Allah’ın bize yasak koyduğu kuralları aşmaması gerekir. Müslümanlarımız, kendisine ve çevresine yılbaşı adı altında da olsa zarar vermemelidir, verdirmemelidir.

Reklam
Reklam

Geride bıraktığımız yılın muhasebesini yaparak; 'ne gibi yanlışlarımız oldu. Keşke şunu şöyle yapsaydım. İyi ki bunu böyle yapmışım' diyerek, koskoca bir yılın muhasebesini böyle yapmalıyız. Bu çerçeve doğrultusunda geçen yılın inşallah hakkımızda hayırlı olduğunu temenni ederken, 2013 yılının ilçemize, ülkemize mutluluk, helal kazanç, huzur ve barış getirmesini diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz