Müftü Ay: BUGİAD Sadece Ekonomik Bir SİAD Değil

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri, Bursa Müftülüğü görevine ikinci kez getirilen Prof. Dr. Mehmet...

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri, Bursa Müftülüğü görevine ikinci kez getirilen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ı makamında ziyaret etti.

Bursa’yı bu denli yakından tanıyan birinin bu göreve getirilmesinin şehir için kazanç olduğunu dile getiren BUGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tahmaz, BUGİAD’ın yapısı ve çalışmaları hakkında Ay’a bilgiler verdi. BUGİAD’ın Bursa’nın en geniş tabanlı işadamı derneği olduğunu belirten Tahmaz, Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar dünyanın birçok ülkesine iş ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Geçen sene İl Müftülük Aile ve İrşat Bürosu ile ortaklaşa düzenlenen seminerlerde 900 kadına girişimcilik eğitimi verildiğini söyleyen Tahmaz, müftülük ile yeni ortak çalışmalar yapabileceklerini vurguladı. BUGİAD’ın Sosyal Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Nihat Akınoğlu ise ‘‘Sadece iş dünyası için çalışan bir dernek değiliz. BUGİAD olarak birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiyoruz. Suriyeli çocuklara kıyafet yardımından, okulların kitap ihtiyacına kadar birçok konuda ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

BUGİAD’ın gerçekleştirdiği ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getiren Ay, camilerin yalnızca namaz kılınan bir yer olmaması için çabaladıklarını belirtti. Ay, “Camiler yalnızca namaz kılınan bir yer değil, çok yönlü birer kültür merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz. Önümüzdeki altı ay içerisinde belirlediğimiz pilot camilerde bu arzumuzu hayata geçireceğiz. Altı yıl içerisinde de Bursa’daki tüm camileri birer kültür merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. BUGİAD’ın gerçekleştirdiği çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Ay, “BUGİAD yalnızca iş dünyasının değil gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Bursa’nın bir değeri haline gelmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: