Müftü Başiş'ten Kampüs Camisi Için Yardım Çağrısı

Muğla Müftüsü Hasan Başiş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde yapımına başlanan "Kampüs Camisi" için Marmaris'te vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Muğla Müftüsü Hasan Başiş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde yapımına başlanan "Kampüs Camisi" için Marmaris'te vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Marmaris Müftülüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Başiş, 6 ay önce Muğla Müftüsü olarak göreve başladığını, Muğla ile ilçelerini çok sevdiğini söyledi.

Özellikle Marmaris'e hizmetleri açısından çok önem verdiklerini belirten Başiş, "Yaz aylarında 500 bini aşan nüfusun barındığı yarımadaya elbette hizmet vermek gerekir. Bu güzel ilçemizi sık sık ziyaret ederek hizmetleri yakından takip ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 30 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğüne dikkati çeken Başiş, öğrencilerin yoğun talebi üzerine 2 bin kişilik cami projesini 14 Nisan'da temel atarak başlattıklarını kaydetti.

Caminin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Başiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız'dan 800 bin lira gönderildi. Caminin tamamlanması yaklaşık 3 milyon 500 bin lirayı bulacak. Bir yıl içinde camiyi tamamlamayı planlıyoruz. Cami inşaatının tamamlanabilmesi için Muğla ili ve çevresindeki hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteğine ihtiyacımız bulunuyor. Marmaris'te yaşayan hayırsever vatandaşlarımızdan camimizin bir an önce tamamlanabilmesi için yardım etmelerini istiyorum."

Caminin kütüphanesi ve çok amaçlı üniteleri ile öğrencilerin kültür, sanat ve eğitim çalışmalarına katkı yapacağına işaret eden Başiş, caminin 24 saat açık olacağını kaydetti.

Marmaris'in sadece turizm yönüyle değil, okul, hastane, çeşme, cami gibi hayır kurumlarını tek başına yapan yüzlerce hayırseveriyle de meşhur bir belde olduğuna değinen Başiş, "Üniversitedeki caminin kalan bölümünü tek başına yaptıracak veya önemli katkıları ile bir an önce caminin tamamlanmasına sağlayacak hayırsever vatandaşlarımızın Marmaris'ten çıkacağına inancım var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Müftü Hasan Başiş, vatandaşların "Vakıfbank Muğla Şubesi TR21 0001 5001 5800 7286 2704 79 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Cami Hesap Numarasına bağışta bulunabileceklerini bildirdi.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: