Müftü Çıkrık, dedeler lokalinde yaşlılarla sohbet etti

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evi’nde toplanan vatandaşlarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Pursaklar Müftüsü Cemal Çıkrık,...

Pursaklar Belediyesi Dede Torun Evi’nde toplanan vatandaşlarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Pursaklar Müftüsü Cemal Çıkrık, İslam ve insanlık konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Dede ve Torun Evi’nde çok sayıda vatandaşla bir araya gelen Çıkrık, bu sıcak sohbette sahabenin hayatından kesitler sunarak, dedelere İslam’ın emrettiği insanlık anlayışını anlattı. Dünya meşguliyetinin yoğun yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirten Çıkrık, “İslam’ın olduğu yerde insanlık vardır. İnsanı yükseklere çıkaran onun imanıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sohbette konuşan Müftü Çıkrık, dünya meşguliyetinin içinde kaybolmamak gerektiğine dikkat çekerek, kimsenin birbirinden farklı olmadığını söyledi. “Dönemin sahabeleri, anlatılanları hayatlarına yansıtıyordu.” diyen Cemal Çıkrık, bugün kitap okumanın azaldığından yakındı ve kitap okuyamayanların bu tür sohbetlerle o eksikliği giderebileceklerini kaydetti.

İman konusuna da değinen Çıkrık, “İman rütbesi öyle bir rütbedir ki silinmez. Nereye giderseniz gidin o sizinledir. İki şey cennette de devam eder. Bunlardan birincisi iman, diğeri de evliliktir. O nedenle İslam dininin kıymetini bilmeliyiz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz