Müftü Coşkun: İftarda Fakirleri Sofralarımızda Misafir Edelim

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayında hayırsever insanları, özellikle fakir ve muhtaç ailelere kendi...

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayında hayırsever insanları, özellikle fakir ve muhtaç ailelere kendi sofralarında iftar vermeye davet etti.

Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Müftü Dursun Ali Coşkun, ihtiyaç sahiplerine iftar verilmesi ve yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Eskiden iftarların gerçek ihtiyaç sahiplerine verildiğini ama zamanla bu anlayışın değiştiğine dikkat çeken Coşkun, ”Eskiden insanlar fakirlere, ihtiyaç sahiplerine daha çok iftar verirdi. Zamanla bu anlayış değişti. Herkes birbirine, zengin zengine iftar vermeye başlar oldu. Bunlar da olacak ama en hayırlısı ihtiyaç sahibi kişileri bulup onları sofralarına davet etmektir. Hatta isteyen şöyle bir şey de yapabilir. Hazırlamış olduğu iftar yemeklerini alıp fakir bir insanın evine misafir olabilir onunla birlikte iftarını açabilir. Ama bu, şimdiki insanımıza ağır gelebilir. Ama doğru olanı da budur. İnşallah halkımızdaki yanlış inanışlar ve düşünceler zamanla yok olur." dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayında küskünlerin barışması, dostluk ve kardeşlik duygularının daha da pekiştirilmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, şöyle dedi: ”Bu mübarek ayda bol bol Kur'an-ı Kerim okumalı, tövbe istiğfar etmeli, teravihleri kaçırmamalı, gece sahura kalkınca da teheccüt namazları da mutlaka kılınmalıdır. İnsanları her zaman barışa, kardeşliğe ve dayanışmaya çağırmalıyız. Hoşgörü ortamımızı genişletmeliyiz. Bu mübarek ayı iyi değerlendirmeliyiz ki bereketinden feyiz alalım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz