Müftü Değirmenci: Hanımların En Güzel Vasfı Anneliktir

Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci, hanımların en güzel vasfının annelik olduğunu belirterek, "Kendi değerlerimiz yerine, batının...

Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci, hanımların en güzel vasfının annelik olduğunu belirterek, "Kendi değerlerimiz yerine, batının bize dayatmış olduğu değerler alınıyor." dedi. Anneler Günü'nün de batı kültüründen geldiğini vurgulayan Değirmenci, “O kültürden geldiği şekilde bunu açıklamaya çalışıyoruz. Hâlbuki bizim buna hiç ihtiyacımız yok. Bize hayatın her dalında yeten bir inancımız var.” dedi.

Nuri Değirmenci, Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak geldiği Ankara’nın Polatlı ilçesinde, 'Kuran'ın ve Peygamberimizin (sav) Anne’ye Bakış Açısı' konulu konferans verdi.

Reklam
Reklam

Konferansa, Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Maya, Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Hasan Can, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Namaz, oruç, zekât, hac, umrenin, Hz. Peygamber'in (sav) yaptığı gibi yapılması gerektiğini aktaran Değirmenci, “Bunları yaparken işimizin bittiği bilince oluyoruz. Hâlbuki öyle değil. Peygamber Efendimiz'in (sav) sosyal hayatı, aile hayatı, ticaret hayatı, O’nun komşusu ve devletlerle olan ilişkisi, O’nun bütün insanlık ile olan ilişkileri ibadetleri gibi bize öncülük yapması lazım.” diye konuştu.

Bir gün değil her günün anneler için önemli olduğunu dile getiren Değirmenci, "Bizim değerlerimiz bize yeter. Anne ve baba ile ilgili ayeti kerimelere bakıldığında Allah’ü Teâlâ şu ifadeyi kullanıyor: 'Allah’tan başkasına ibadet etmeyin, Anne ve babanıza iyilikte bulunun.' Allah’ü Teâlâ kendisinin varlığına gücünü hükmetti ve anne, babayı iyilik etmeyi emretti. Ondan sonra da 'anne babaya öf bile deme' ifadesini Allah’ü Teâlâ hükmetti. Hükmetti çünkü anne gerçekten merhametin, şefkatin, insanlık değerlerin en mükemmellerinden biriydi. İslam’da bunu en güzel şekliyle olduğu yere getirdi. Yani İslam Allah’a imandan sonra en önemli vazifeyi anne ve babaya itaat görüyordu.”

Reklam
Reklam

"Bizim dinimizde, bizim kültürümüzde sorumluluk açısından kadın-erkek ayrımı yoktur." diyen Değirmenci, "Hıristiyan dünyasında ise bunun tam tersi olduğunu söyledi.

Değirmenci şunları kaydetti: "Evlenme huzur kaynağıdır. İslam nikâh ve evlenmeyi teşvik eder. Evlensinler ki, anne olsunlar. Anne olsunlar ki cennet ayaklarının altına gelsin. Bekâra gelmiyor. Evlilikte asıl olan sevgidir. Sevgi olursa, huzur olur, güven olur. O hane cennet bahçesi olur. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: en büyük hazine saliha kadındır. Sürur, güven ve huzur verir.”

Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Maya, konferansın ardından Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci’ye bir plaket dağıttı.

Konferans sonrası programa katılanlara gül takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: