Müftü Demirel’den Mevlit Kandili Açıklaması

Bitlis’in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 23 Ocak 2013 Çarşamba günü idrak edilecek olan Mevlit...

Bitlis’in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 23 Ocak 2013 Çarşamba günü idrak edilecek olan Mevlit Kandili dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Müftü Demirel, yapmış olduğu açıklamasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselamın doğduğu gecenin “Mevlit Kandili” olarak kutlanılmakta olduğunu belirtti. Bu yıl Rebiü’l-evvel ayının 12’inci gecesinin, miladi takvime göre 23 Ocak Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan geceye denk geldiğini belirten Zahit Demirel, "O, yüce Allah’ın insanlar için en büyük lütfüdür. Bunun farkında olmak ise Müslümanlığın gereğidir. Onun doğduğu gecede onu daha çok tanımaya çalışmak, onun getirdiklerine sahip çıkmak, onun yaşadıklarını yaşamak, onun ahlakıyla ahlaklaşmak için bu gece vesile kılınmalıdır. Onun doğduğu gecede mevlit okutmakla beraber ona olan sevgimizi ve bağlılığımızı da yeniden gözden geçirmeliyiz. Bizim için, insanlık için gönderildiğini fark etmeliyiz. Zira Kur’an-ı Kerimde: “And olsun ki, Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır” buyrularak bunun farkında olmanın önemine işaret edilir. Düşmanlıkları dostluklara dönüştürmek için gelen Hz. Muhammed (SAS), geldiği dönemde insanlık onun getirdiği o evrensel mesajlara ne kadar ihtiyaç duymuşsa günümüzde de bütün dünya onun getirdiği o yüce mesajlara muhtaçtır. Onun için onu candan daha çok sevmek ve daha çok tanımak gerekir. İnsanların birbirlerine kin ve nefretle baktığı, aile kurumunun yok olmaya doğru gittiği, anne- baba sözünün dinlenilmediği, kadına şiddetin gittikçe artığı, boşanmaların çoğaldığı, aile içi şiddetin, geçimsizliğin hızla artış gösterdiği günümüzde Peygamberin örnek ahlakına, onun insan sevgisi anlayışına, hoşgörüsüne her zamandan daha çok muhtaç olduğumuzu anlayabilmemiz için onu iyi tanımamız gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, Hz Peygamber (sas)’i sevmek ve tanımak için onun sünnetini, yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, adaletini, sabır ve sebatını, fazilet ve cesaretini yaşamakla mümkündür” dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Demirel, bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Peygamberin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini yüce Mevlâ’dan niyaz ettiğini ifade ederek, İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ettiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz