Müftü Demirel'den Miraç Kandili Mesajı

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.Müftü Demirel yaptığı...

Bitlis'in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Müftü Demirel yaptığı mesajında, ”İçinde mübarek Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'ni ihtiva eden, kutlu ve bereketli bir zaman dilimi olan üç ayların içinde miraç kandilini bir kere daha idrak edeceğiz. Bizlere bu kutlu zaman diliminde yaşamayı nasip eden Rabbimize şükürler olsun. Geçen yıl bizimle beraber bu mübarek zaman dilimini yaşayan ancak bu yıl aramızdan ayrılanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Yüce Allah, insanlara rahmet ve şefkatinin bir eseri olarak bazı zaman dilimlerine, belirli vakitlere ve gecelere ayrı bir önem veriyor. Gece yolculuğu anlamına gelen ‘isra’ ve manevi yükseliş anlamına gelen ‘miraç’ mucizelerinin gerçekleştiği Miraç gecesi de bu önemli gecelerden biridir. Kur’anı Kerim’in 17'inci suresinin birinci ayetinde ‘Kulu Muhammed’i bir gece mescidi haramdan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu o, işitir ve görür’ buyurur. Zaman ve mekan boyutların aşıldığı miraç hadisesi Müslümanlar için çok önemli işaret ve mesajlar ihtiva etmektedir. Peygamberler dâhil hiçbir insana nasip olmayacak şekilde, Cenabı Allah Hz. Peygamberi bir gecede içinde Kabe’nin bulunduğu mescidi haramdan Kudüs'de ki Mescidi Aksa’ya ve oradan da manevi makamlara yükseltmek suretiyle yüceltmiştir. Hz Peygamber (SAV) miraçtan Müslümanlar için şu müjdelerle dönmüştür. Kur’an-ı Kerim’in 2. suresi olan Bakara suresinin son üç ayeti ki bu ayetlerle İslam akidesi tamamlanmıştır. Müslüman olan ve Allah’a ortak koşmayanlara cennet vaat edilmiştir. Gereği gibi kılındığı vakit müminin miracı olan beş vakit namaz farz edilmiştir. Ana babaya itaat emredilmiştir. Yoksullara, akrabaya ve yolda kalmışlara yardım etmek emredilmiştir. İsraf ve savurganlığı terk etmeyi emretmiştir. Zinaya, fuhşa yaklaşmamayı emretmiştir. İnsan canına kastetmeyi yasaklamıştır. Ölçerken tartarken doğruluktan ayrılmamayı emretmiştir. Kibirlenmeyi ve gururlanmayı yasaklamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

“MANEVİ OLARAK YÜCELMEK İÇİN MESCİTLER MEKAN OLMALIDIR”

Müftü Demirel konuşmasında, bu mübarek gecede müminlerin mescitleri mekan olarak seçmesi gerektiğini anlatarak, "İşte Hz. Peygamber bunlarla miraçtan döndü. Bizlerde bu mübarek miraç kandilini kutlarken bunlara dikkat ederek kutlamalıyız. Hayatımızda sayılanlardan kaçının yeri vardır. Kaçını yaşadık, kaçını ihmal ettik onun muhasebesiyle yaşamalıyız. Evvela Müslüman şunu idrak etmeli, manevi olarak yücelmek için mescitler mekân olmalıdır. Zira Cenabı Allah Peygamberini miraca kabul ederken, önce Mescidi Haram'dan diğer bir mescide yolculuk yapmasını sağlayarak kabul etmiştir. O halde miraç gecesinde Müslüman’ın hayatında herhangi bir mescide yolculuk bulunmalıdır. Ondan sonra geçmişin muhasebesini yaparak, pişmanlığını Rabbine arz ederek, dua ve tövbeyle rabbinin manevi huzuruna yücelmeyi dilemelidir. İşte bu mübarek zaman dilimlerini her türlü kötülüklerden uzak, tek vücut olarak birlik ve beraberlik içerisinde, yardımlaşarak, omuz omuza birbirimize dua ederek ihya ettiğimiz vakit inşallah hem fert hem de toplum olarak huzura kavuşuruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün din kardeşlerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin kalplerimizi aydınlatmasını ve bütün insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz