Müftü Eren: Cami ve mescit hizmetlerini artırdık

Ordu'nun İkizce İlçe Müftüsü Necip Eren, cami ve mescitlere yönelik hizmetlerini artırdıklarını ifade etti. Eren,...

Ordu'nun İkizce İlçe Müftüsü Necip Eren, cami ve mescitlere yönelik hizmetlerini artırdıklarını ifade etti. Eren, “Her mahalleye mutlaka cami ve mescit yaptık ve bunları da sahipsiz bırakmadık. 32 Kur’an kursu öğretmenimiz var. 23 Kur’an kursumuz var ve 600 tane de kursiyerimiz var.” dedi.
Müftü Eren, yaptığı açıklamada, insanların ilmihal ve dini hizmetlerden uzak kalmaması gerektiğini belirtti. Eren, bu konuda yaptıkları çalışmaları şöyle dile getirdi: “İlim her Müslümana farzdır. Özellikle günümüz şartlarında insanlara siz sahip çıkmazsanız birileri olumsuz yönde sahipleniyor, sahip çıkmaya çalışıyor. Özellikle gençlere dini hizmetlerin verilmesine; yaş ilerlemeden fen bilimleri ile beraber ilmihal ve dini bilgilerin öğretilmesi konusuna hız verdik. Yakın zamanda Yoğunoluk ve Devecik beldelerimizde programlar düzenleyerek Kur’an hizmetleri sunduk. Kurslarımıza ve kurslarımız aracılığı ile de kursiyerlerimizden hatim yapmalarını istedik ve yapılan hatimleri düzenli olarak takip ediyoruz. Bu sene Yoğunoluk’un bir mahallesine Kur’an kursu açtık. Seneye de yine müftülüğümüz çerçevesinde bize bağlı beldelerimize Kur’an eğitimi için Kur’an kursu açma çalışmalarımız devam edecek. Bu arada Kur’an Kurlarımız aracılığı ile Muharrem ayı dolayısıyla 23 tane hatim yaptık.”
Müftü Eren, ev hanımlarının dini hizmetlerden daha çok mahrum kaldığını hatırlatarak, “Bayan Kur’an kursu öğreticilerinin programlarına bunları da almalarını bildirdik. Ev hanımlarımız özellikle ev işleri, çoluk çocuk derken ister istemez dini hizmetleri devamlılık açısından sürdüremiyorlar. Bu eksikliği giderme adına Kur’an kursu öğreticilerimiz aracılığı ile bu konuyu işlemelerini özellikle gündemimize aldık.” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz