Müftü Gökce ‘muhammet Eksikliği Var’ Sözüne Açıklık Getirdi

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Kutlu Doğum Haftası’nın açılışında yaptığı konuşmada geçen ‘Adana’da Muhammet eksikliği...

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Kutlu Doğum Haftası’nın açılışında yaptığı konuşmada geçen ‘Adana’da Muhammet eksikliği var’ sözüyle, mart ayında polis ve asker tarafından yakalanan 5 bin 557 kişiye dikkat çektiğini belirtti.

Müftü Gökce, İl Müftülüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, fuar alanında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası’nın açılış konuşmasında söylediği ve yerel bir televizyon kanalınca yapılan haber ile tepki gösterilen ‘Adana’da Muhammet eksikliği var’ sözüne açıklık getirdi. Gökce, konuşmasında 2013 yılı mart ayında Adana’da 5 bin 557 kişinin polis ve asker tarafından yakalandığına dikkat çektiğini hatırlatarak, “Bu kardeşlerimiz bizim parçamız, belki aynı mahallede, aynı sokakta yaşadığımız kardeşlerimiz. Eğer bu kardeşlerimizin gönlüne, Hz. Muhammet Mustafa’nın öğretisi, yüksek ahlakı, onun bize getirdiği bu güzellikler koyulsaydı böyle olmazdı, belki de kusur bizim” dedi. Gökce, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Bu mevsimde, bu rahmet ikliminde Muhammedi hep beraber yudumlayalım. Evimize, sokağımıza pazarımıza, efendimizin adını yazalım, okuyalım, anlatalım, böylece şehrimizin sokakların hanelerinde biraz daha güzellikler yaşansın biraz huzur olsun demekti amacım. Bir müftünün, bir din adamının böyle bir talebinden daha doğal ne olabilir. Biz elbette şehrimizdeki güzellikleri ifade edeceğiz ama varsa manevi sıkıntılar varsa problemler bunları görmezden gelemeyiz. ‘Eşine 50 bıçak darbesi vurdu’, ‘annesine 11 bıçak darbesi vurdu’ sözlerini işitiyoruz. Hz. Muhammet’in yüce ahlakını bu kardeşlerimizin yüreğine koyabilseydik vurmayı bırakın başını ayağının altına koyacak ve paspas yapacaktı. Çünkü bilecekti cennet annesinin ayağının altında.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: