Müftü Gümüş: Kur’an-ı Kerim'in ahkamıyla amel edin

Kars Müftülüğü tarafından Evliya Cami'nde, Ezan ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmacılara ve...

Kars Müftülüğü tarafından Evliya Cami'nde, Ezan ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmacılara ve dinleyicilere Müftü Gümüş Kur’an-ı Kerim'in ahkamıyla amel etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Evliya Cami'nde düzenlenen program ile Kars’ı bölge de yapılacak, Ezan ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmalarında temsil edecek adaylar belirlendi. Jüri başkanlığını İl Müftüsü İlyas Gümüş’ün yaptığı heyette, Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Digor Müftüsü Mikail Özkan, Akyaka Müftüsü İsrafil Gök ve İmam Hatip Kadir Taş yer aldı. İnanç, iman, İslam bunlar bizim en önemli hassasiyetimizdir diyen jüri başkanı Gümüş, iman olmadan İslam’ın yaşanamayacağını, İslam olmadan Kur’an-ın anlanamayacağını belirterek bu üç kelimenin ülke insanlarının dini benliğini belirttiğini ifade etti. Gümüş Kur’an-ın ahkamıyla amel etmelerini istediği yarışmacılara başarılar diledi.
Yarışma sonunda Ezanı güzel okumada Kağızman’dan Yusuf Demir, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada ise Kars’tan Bahçeli Ocak birinci oldu. İl Müftüsü İlyas Gümüş burada yaptığı konuşmada, bu Müslüman yurtta 14 asırdan bugüne ezanı Muhammedi ile gök kubbeyi inletilmiştir. Ezanı Muhammed’i bizim inancımızın imanımızın gök kubbede yansımasıdır. Gök kubbede yankı bulmasıdır. Diyerek ezanın ülke insanının bağımsızlığının simgesi olduğunun ifade etti. Gümüş konuşmasında, "Ezan, Allah'ın birliğini varlığını, onun eşsiz ve şerihsiz olduğunu haykırır. Değerli kardeşlerim bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde inlemeli, dünya durdukça inşallah minarelerimizden, bu Allahu Ekber sedası devam edecektir. Yaşadığımız sürece Ezanımız, Kur’an-ı mız, inancımızın ve imanımızın mührü olacaktır. Bu mühür yaşadığımız sürece kalbimizde yer almaya devam edecektir." dedi.
Gümüş, son zamanlarda yaşanan olaylara değinerek, "Allah bu milletin bayrağını gökyüzünden indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, bizleri aramızdaki kırgınlıklarla bir birimize düşürmesin, aramızdaki kırgınlıkları kaldırsın yeniden sevgi ve muhabbeti daim kılsın. Rabbim İslam’ın bayraktarlığını yapan bu güzel ülke insanlarını İslam’a hizmet etmeye, Kur’ana hizmet etmeye daim eylesin. Allah gönüllerimizden kalplerimizden Kur’an-ı mızın sevgisini, bayrağımızın sevgisini, ezanı mızın sevgisini eksiltmesin." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz