Müftü Maraşlıgil: Birlik ve beraberliğe ekmek ile su kadar muhtacız

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, maneviyat olarak dolu dolu geçen Ramazan ayının bayramla taçlandığını belirtti. Maraşlıgil,...

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, maneviyat olarak dolu dolu geçen Ramazan ayının bayramla taçlandığını belirtti. Maraşlıgil, bayramın en güzel şekilde değerlendirilmesini isteyerek, “Birlik ve beraberliğe ekmek ile su kadar muhtacız. Bunu unutmamalıyız.” dedi.
Ramazan bayramı öncesi bir açıklama yapan Maraşlıgil, “Bayramlar sevinç ve sürur zamanlarıdır. Ayrıca müminlerin günahsız geçirdiği, imanla ömrünü tamamladığı, kabir sualini rahat verdiği, amel defterini sağ taraftan aldığı ve cennetle ebedi saadeti kazandığı vakitler de sevinç zamanlarıdır. İşte idrak ettiğimiz bayram günleri ötelerin ötesindeki büyük bayramların dünyaya yansıyan küçük parıltılarıdır. Ramazan-ı Şerifte rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş iklimini yaşadık. Bu mübarek ve manevi günlerin ardından bayramı idrak etmemiz, sevinmemiz, sevindirmemiz, barışmamız, kaynaşmamız ve kardeşçe kucaklaşmamız da öbür âlemdeki büyük ve sonsuz bayramların bir nevi yansımasıdır.” dedi.
‘O halde hayatımızın her saniyesini bayrama çevirmemiz bir yerde elimizde olsa gerektir’ diyen Maraşlıgil açıklamaısnı şu sözlerle tamamladı: “Günahsız geçen günlerimizin sevgi, saygı ve hoşgörülü, büyüğünü küçüğünü, birliğini dirliğini, helali haramı bilen gönüllerimiz ve nice nice güzelliklerimiz bu bayramların habercisidir. O halde, bayramımız bayram olmalı, kalıcı olmalı, geleceğimizi aydınlatmalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz