Müftü Şener: Kurban Doğru Pay Edilmeli

Sincan Müftüsü Osman Şener, kurban kesenlerin, kesemeyenlerin hakkını iyi pay etmesi gerektiğini söyledi. Sincan...

Sincan Müftüsü Osman Şener, kurban kesenlerin, kesemeyenlerin hakkını iyi pay etmesi gerektiğini söyledi.

Sincan Belediyesi, Güngörmüşler Konağı’ndaki bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Sincan Müftüsü Osman Şener'in konuk olduğu sohbette kurbanla ilgili konular ele alındı. Şener; kurban kesiminin hususlarından kurbanın doğru pay edilmesine, niyet ve amelden kurbanın maneviyatına kadar pek çok konu hakkında Güngörmüşlere önemli bilgiler verdi. Güngörmüşler Konağı’nda sağlık toplantılarının yanı sıra Sincan Müftüsü Osman Şener de sohbet programlarını da düzenlenmeye devam ediyor. Bu haftaki sohbet programında Kurban Bayramı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatıldı. Büyük ilgi gösterilen sohbete, yaşlılar soruları ile katıldı.

Reklam
Reklam

Vadeli olarak alınan kurbanlıkların kabul olup olmadığının sorulduğu programda Şener, vade ile alınan kurbanlıkların da kabul olacağının altını çizdi. Şener ayrıca; kurban keserken ortakların sayısının tek rakam olmasının şart olmadığını, kesilen kurbanın illa sahibinin görmesi gerekmediğini ve kurbanın yurt içi ya da yurt dışında vekalet ile de kesilebileceğini belirtti. Kurbanın manevi huzuruna özellikle vurgu yapan Şener, "Kurban yardımlaşmak ve paylaşmak demektir. Yoksulun kapısını çalar ve onlara yardım ederiz. Evlerimiz şenlenir, elimizde olanı misafirlerimiz ile paylaşırız. Sevap ve dost kazanırız." dedi. Kurban keserken hijyenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Sincan Müftüsü Osman Şener, "Kurban kesmek farz değil vaciptir. Kurban kesebilenler kesmeli ve durumu olmayan vatandaşa doğru bir şekilde pay etmelidir." diye konuştu.

Sincan’da Kurban Bayramı için hazırlıkların tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sincan’ımızın bayramı en iyi şekilde karşılaması için belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kurban Bayramı’nın maneviyatına yakışır bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum. Tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: